dvc Napisano Grudzień 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2005 Witam, mam takie pytanko.... (używamFC4, na notebooku z wbudowanym czytnikiem kart pamięci) odnośnie tego czytnika co mógbym zrobić aby był widoczny ( jak narazie po włożeniu karty MMC o poj 512MB nic się nie dzieje) oraz gdzie pokazywałby się ten folder z danymi na karcie pamięci? Będe bardzo wdzięczny Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Grudzień 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2005 poczytaj o montowaniu dyskow - polecenie mount oraz pliku fstab Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldis Napisano Grudzień 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2005 Powinien pokazywać się w katalogu media, tam, gdzie jest cd i floppy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dvc Napisano Grudzień 2, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2005 nie widać w media nic oprócz cd... a gdzie i co mógbym zmienić w tym fstab? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Grudzień 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2005 nie widać w media nic oprócz cd... a gdzie i co mógbym zmienić w tym fstab? bylo juz na forum, poszukaj, w media musisz zalozyc katalog i stworzyc w fstab analogiczny wpis do floppy przy czym odwolujacy sie do tego katalogu, szczegoly znajdziesz na forum po tym zabiegu bedziesz mogl montowac urzadzenie do tego katalogu, w przypadku multi-czytnikow (rozpoznawane jest wiele urzadzen wiec musisz stworzyc wiele katalogow, zobacz poleceniem lsusb) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dvc Napisano Grudzień 26, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 26, 2005 Jakoś tego nie mogę znaleźć na forum.... może jednak mi ktos podpowie? będe wdzięczny Wiem że FC wykrywa ten czytnik i że jest to Ricoh i że Manufacturer jesst Unknown Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sanczo Napisano Grudzień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 26, 2005 dvcZałóż katalog /media/usb. Podłącz czytnik, wklep: lsusb - zobacz na którym porcie usb masz widziany czytnik. Z tą wiedzą wy edytuj /etc/fstab. np. /dev/sda1 /mnt/usb vfat umask=022,noauto,user 0 0 done pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dvc Napisano Grudzień 27, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2005 Witam, po wykonaniu czyności nie ma nadal widocznego czytanioka kart ps czytnik jest wbudowany może lepiej pprzez gg porozmawiać?? 1256276 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Grudzień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2005 może lepiej pprzez gg porozmawiać?? 1256276 http://rtfm.bsdzine.org/#niepriv ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dvc Napisano Grudzień 27, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2005 Rozumiem... ale nie mogę sobie poradzić z moim czytnikiem kart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi