Skocz do zawartości

Neo Na Fc 3

bisek1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!!

Mam taki problem z zainstalowaniem modemu od NEO na Fedora 3(server). Modem mam Sagem'a i niebardzo wiem jak sobie z tym poradzić. Ponieważ jestem nowym użytkownikiem (_linux'a_ → Linuksa) ORT to mam dość sporo problemów z tym systemem. Nie mogę zainstalować Win Servera ponieważ moj pracodawca nie będzie wydawał niepotrzebie pieniędzy.

I drugie pytanie.

Jaki najlepiej kupić router/switch żeby podzielić później NEO na użytkowników??

Proszę o pomoc.

BISIOR

Mam taki problem z zainstalowaniem modemu od NEO na Fedora 3(server). Modem mam Sagem'a i niebardzo wiem jak sobie z tym poradzić.

bylo ju pierdyliard razy na forum, wiec uzyj przycisku szukaj albo google

I drugie pytanie.

Jaki najlepiej kupić router/switch żeby podzielić później NEO na użytkowników??

tutaj wszystko zalezy od potrzeb i tego jak ma wygladac siec, nic o tym nie napisalem wiec nie jestem w stanie odpowiedziec bardziej szczegolowo

Ten router to potrzebny Ci jest do czego?? Jeśli masz zamiar do niego podłączyć serwer to mija się z celem instalacja neo, router zrobi wszystko za Ciebie.

Jeśli ma to być prosty i bardzo intuicyjny router to polecam Pentagram Cerberus ADSL. Jest dziecinnie prosty w obsłudzę, przez prawie rok chodzi mi bezproblemowo.

napisalem

Chciałeś zapewne napisać "napisałeś". Drobna pomyłka, każdemu się zdarza smile.gif

Sorki za to NEO ale mam problem. Szukałem na googlach i próbowałem wiele sposobów ale i tak nie działa.

A kwestie routera już rozwiązałem. Kupiłem tego -D-LINK DES-1005D. Chodziło mi oto że mam zbudować sieć gdzie każdy użytkownik bedzie miał różne uprawnienia dostępu.

Rozwiązałem to w taki sposób NEO->Serwer->Router->SIEĆ (użytkownicy).

Ja mam także neo + ruter(wifi). Na ruterku jest skonfigurowane połączenie do netu(neo). No i zostaje kwestia podłączenia się do rutera, co nie jest wielkim problemem.

Jeżeli chcesz, żeby nie wszyscy mogli (_kożystać_ → korzystać) ORT z netu, to musisz to chyba na ruterze ograniczyć. Nie widzę tu potrzeby serwera smile.gif Chyba że używasz go do czegoś jeszcze biggrin.gif

Pozdrawiam

A kwestie routera już rozwiązałem. Kupiłem tego -D-LINK DES-1005D. Chodziło mi oto że mam zbudować sieć gdzie każdy użytkownik bedzie miał różne uprawnienia dostępu.

Rozwiązałem to w taki sposób NEO->Serwer->Router->SIEĆ (użytkownicy).

DES-1005D to switch, a nie router, wiec raczej masz NEO->Serwer/Router->Switch->Uzytkownicy

co do uprawnien dostepu, podzialu pasma oraz udostepniania polaczenia, to poszukaj w dziale siec i serwery na forum, bo bylo to juz poruszane