Stef Napisano Grudzień 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2005 Otóż ostatnio netspeed aplet zaczął się dziwnie zachowywać - prawie ciągle pokazuje odbiór na poziomie co najmniej 5kB/s nawet gdy żaden program aktywnie nie korzysta z sieci. Netstat nic mi nie wyjaśnił, przejechałem się również na wszelki wypadek chkrootkitem mocno tym zaintrygowany, ale również żadnej podpowiedzi. Doprawdy bardzo dziwne, ma ktoś jakiś pomysł? Dodam tylko że internet jest przez sieciówkę i że żadne niestandardowe wygibasy nie były wykonywane.. Stef Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Grudzień 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2005 Odpal ethereala i zobacz czy nie ma jakichś pakietów. Ja mam podobnie od czasu do czasu, bo jakiś debil w sieci puszcza śmieci na adres broadcastowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Grudzień 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2005 Ja miałem około 7KB/s - i to wszystko śmieci. Cóż, tak to już jest w sieci akademickiej (przeklęci spamerzy, lamerzy + źle skonfigurane Windows). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi