Skocz do zawartości

Superkaramba + Bajery = Problem Z Fontami...

orzeszko

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli brak polskich znaków wynika z tego że ta czcionka po prostu ich nie ma to możesz zmienić tą czcionkę. Prawy klik na wyświetlanym temacie Edit -> Edit theme. Teraz wystarczy poszukać linii odpowiedzialnej za wyświetlanie czcionki i wpisać nazwę czcionki z polskimi znakami.

Nie ma takiego czegoś. Jest Configure Theme, gdzie nie ma ustawień czcionki, abo (_wogóle_ → w ogóle) ORT (jak w Kpost-it) ta funkcja jest niedostępna (szara). Zakombinowałem tak, że w pliku /etc/sysconfig/i18n zmieniłem "pl_PL.UTF-8" na "pl_PL" i też mam "krzaczki" ale z "innej palety"...

wcześniej zmieniłem en_EN własnie na pl_PL i na ISO8859-2 wtedy jak odpale to przez konsokle (takie debugowanie) i wywala mi wtedy, że python, a dokładnie /usr/lib/python24/locale.py w którejś tam linii (kurcze w domu to mam a jestem w pracy) wywala "unsupported" locale.LC_ALL i cos tam (wtedy z kalendarza zostaje mi ramka. Ale spróbuje jeszcze z UTF-8...

Co do tego Glas-News, rzeczywiście - zapomniałem dodać że nie mogłem go ściągnąc więc użyłem "protoplasty" http://themes.kde.org/content/show.php?content=6503

przepraszam za to niedociągnięcie lamo.gif

Update:

[tomek@orzeszko ~]$ superkaramba superkaramba/xalendar/xalendar.theme
sys.path.insert(0, '/home/tomek/superkaramba/xalendar/')
Call to initWidget failed
Traceback (most recent call last):
 File "/home/tomek/superkaramba/xalendar/xalendar.py", line 47, in initWidget
   locale.setlocale(locale.LC_ALL, getLocale(widget))
 File "/usr/lib/python2.4/locale.py", line 379, in setlocale
   return _setlocale(category, locale)
locale.Error: unsupported locale setting

coś takiego mam... może ten cały xalendar (_wogóle_ → w ogóle) ORT nie ma wsparcia dla polish langłydź?

Edytowane przez orzeszko