XVito Napisano Grudzień 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2005 Witam wszystkich. Od jakichś dwóch tygodni walcze z modemem Speedtouch 330 USB. Próbuje zainstalić to to na FC4 i ... QPA!!! Na FC3 udało mi sie połączyć z netem poprzez taki fajny, zmyślny sposób na "speedtouch-start" (co poniektórzy wiedzą o co chodzi). Przyszła wspomniana FC4 i nici z tamtego sposobu . WIELOKROTNIE próbowałem wygrać z tym ustrojstwem korzystając z opisu niejakiego Mysio'a. Czy ktoś z obecnych zamienił już TO uządzenie na coś innego? Jakiś routerek/modemik (na RJ-45 - nie na USB)? Czy ktoś może sie wypowiedzieć na co ten shays można zamienić i czy te inne użądzenia bezproblemowo chodzą pod Fedorką? (mam net z Netii) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Grudzień 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2005 Polecam Pentagram Cerberus ADSL, działa bezproblemowo w Netii i TP. Przez rok działania nie zawiódł mnie ten routerek a jego obsługa jest dziecinnie prosta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etz257 Napisano Grudzień 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2005 Spróbuj tak http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=7589&hl= Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Grudzień 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2005 Ja jadę na D-Linkach, wifi + ruterek i działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merlin Napisano Grudzień 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2005 chodza ale powiedzmy szczeze poco inwestowac w jakis nie potrzebny sprzed jezeli speedtouch 330 dziala i smiga az milo:) tylko troche sie trzeba przy tym pobawic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
night Napisano Grudzień 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2005 To ja sie podepne pod temacik. Fedora Core 4, kernel 2.6.11-1, instalacja SpeedTouch Thomson jak w poradniku na fedora.pl + http://linux-usb.sourceforge.net/SpeedTouch/fedora/ ta stronka. Firmawe podzielony... I tutaj pojawia sie pierwsze pytanie -> czy potrzebny jest hotplug? Bo ja nie mam Dalej w opisie pojawia sie cos takiego : /var/run/pppoa-adsl.pid <-- niestety tego pliku nie posiadam :]. Dopisalem w udev cos takiego : ACTION=="add", SUBSYSTEM=="firmware", RUN=="/lib/udev/firmware_helper" Co wzialem z podanej juz wyzej stronki... I ni w ząb nic nie idzie... Zastanawia mnie przedziwny "brak" w systemie pewnych rzeczy : jak wspomniany plik pppoad-adsl.pid. Logi nie wykazuja podlaczenia modemu..... Nie wiem co robic . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi