Skocz do zawartości

Wolno ładują Się Niektóre Strony Na Xp

etz257

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam taki problem chyba dość nietypowy bo przejrzałem forum i nie mogłem nic dopasować do mojego problemu.

A więc mam FC4 , neostrade i śmiga wszystko b. dobrze. Udostępniłem net na drugim kompie z zainstalowanym XPekiem i net też chodzi bardzo szybko ale są niektóre stronki które sie ładują b. wolno (a właściwie w ogole sie nie ładują bo pasek postepu w IE pokazuje że się coś ładuje ale czekałem 5 min na stronke i nic ). Te same stronki pod Linuksem chodzą b. szybko.

Mam równie zainstalowanego XPeka na moim kompie i również udostępniam na nim neostrade i wszystko śmiga b. dobrze na obu kompach.

Dodam jeszcze że gdy wpisze adres www w IE na Xpeku który ciągnie neostrade za pośrednictwem FC4 to dioda od karty sieciowej na początku miga bardzo szybko tak jak zawsze gdy pobiera dane i w pewnym momnecie przestaje i zaczyna migać sporadycznie.

Poradźcie co mam robić

Pozdrawiam!!!

Witam ponownie!

Dalej nie umiem poradzić sobie z tym problemem .

Udostepnianie netu wząłem z http://www.linuxomaniak.com/index.php?wybo...=maskarada.html

Moze tu leży problem.

Bardzo proszę o pomoc

Pozdrawiam

• 2 weeks later...

witam

zainstalowalem F4 i okazalo sie ze tez mam z niektorymi stronami problemy w otwieraniu pod XP przez udostepnione lacze. czy moze ktos poradzi jakies lekarstwo na to?

Jeszcze mam inny problem nie uruchamia mi sie automatycznie Adsl czyli neo. zarowno probowalem to wlaczac w eagleconfig jak i pozniej dodawalem sciezke startadsl do rc.local i nic, w logach jest ze nie moze nawiazac polaczenia. natomiast jak z konsoli wpisze recznie startadsl to sie neo uruchamia. i trzecia rzecz ktora mnie niepokoi to nie moge ustawic DNS tzn powinny byc w tpsa 194.204.159.1 i 194.204.152.34 w resolv.conf a jest ten drugi nameserver i jakis dziwny 217.98.63.164 -> mysle ze to on powoduje zle otwieranie sie niektorych stronek. Najgorsze jest to ze jak zmienie na te co powinny byc adresy to zaraz sie automatycznie zminia na te drugie. Jak ktos ma pomysl to prosze o pomoc.

pozdr.