@Kamills Napisano Grudzień 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2005 Co zrobić aby normalny użytkownik mugł wchodzić na partycje windows typu NTFS a nie tylko ROOT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordian Napisano Grudzień 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2005 Wpis w fstab powinien zawierać umask: /dev/hda1 /media/win_c ntfs ro,umask=0222,defaults 0 0 i to wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr82 Napisano Grudzień 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2005 A mam pytanko wczoraj kompilowałem kernela z FC4 i widziałem tam wsparcie dla ntfs. Nie było już tak jak kiedyś napisane że to eksperymentalne itd. Więc wkompilował ktoś to sobie w jajko i czy to działa bez problemu ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Grudzień 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2005 A mam pytanko wczoraj kompilowałem kernela z FC4 i widziałem tam wsparcie dla ntfs. Nie było już tak jak kiedyś napisane że to eksperymentalne itd. Więc wkompilował ktoś to sobie w jajko i czy to działa bez problemu ?? Przeczytaj zakładkę What exist(kernel) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi