Skocz do zawartości

Fedore 3 I Karta Planetka Wl-830

Witek-P

Rekomendowane odpowiedzi

zainstalowałem sobie kare planet wl-8310 na fedorce 3 za pomoca ndiswrappera i mam problem bo jak przeskanuje AP to mi znaduje sieć ale jak zaczne wpisywac ustawienia za pomoca komendy iwconfig ....... to mi sie wiesza system. nie wiem co jest grane. wystarczy ze wpisze nazwe sieci i zatwierdze i sie zawiesza. jesli kotoś wie co jest grane to prosze o pomoc. mecze sie z tym juz drugi tydzien i nie wiem co jest grane. moze katoś za inny sposob na zainstlowanie tej planetki wl-8310 pod fedore core3 i jej skonfigurowanie....

czesc...

ta karta nie chodzi pod ndis...erem

sa do niej stery... tylko do FC3 musisz poszukac ( do twojego jajka... albo instalnij FC4 wtedy bedzie szybciej a i ster. bedzie co kis czas odswiezany)

tak wyglada naglowek do FC4

kernel-module-madwifi-2.6.14-1.1637_FC4-0.0-0.lvn.7.20050917.4.i686.rpm

i

madwifi-0.0-0.lvn.7.20050917.4.i386.rpm

instalacja karty chwila... z gotowych paczek rpm...

karte musisz recznie wlaczac bo bynajmniej u mnie na auto przy starcie systemu zwiecha...

ale dziala przy recznym odpaleniu wzorowo...

jak cos pytaj...uzywam jej na co dzien...spoko dziala

jestem początkującym uzytkownikiem fedore core 3 i mało wiem - tylko podstawy wiec jesli ktos zna linki z ktorych mógłbym bez problemowo sściagnąć sobie madwifi pod fedoreke z jadrem 2.6.9-1.667 byłbym bardzo wdzięczny. a jesli by mi jeszcze dodał do tego opis co i jak to było by stedy super.

Nie mam takiej karty , ale z tego co widze jest dla FC3

tylko musisz uaktualnić system bo jest dla jądra-2.6.12

tu masz konfiguracje i zainstaluj GPG key musisz mieć livna

dla yuma lub apt

http://rpm.livna.org/configuration.html#Core3

pózniej na kernelu 2.6.12 zainstaluj

yum install madwifi kernel-module-madwifi-$(uname -r)

• 3 weeks later...

soy ze tak póżno odpiałem ale meczyłem sie dalej na FC3 i nic nie wskurałem...jestli ktoś wie jak dokładnie (krok po kroku) zainstalować na FC3 karet planet wl-8310 tak aby on dobrze chdoziła to prosze o wrzucenie ajkiegoś opisu albo linka gdzi to będzie dobrze opisane.mecze się z tym juz ponada miesiac i nic. help,,, nie mam tez skad siagnąć Fedore Core 4 jak ktoś zna dobre linki to niech poda. chdozi o to aby były szybkie