Skocz do zawartości

Problemy Z Tomcatem

kubek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Często zdarza mi się że apache tomcat wbudowany w netbeansa 5.0 nagle przestaje odpowiadać, nie daje nic ani próba restartu ani nic. Przy ponownym odpaleniu netbeansa i próbie startu wywala komunikat że nie może wystartować tomcata, ponieważ port 8084 (ten na którym siedzi) jest w uzyciu.

Nie wiecie jak na "chama" wyłączyć tomcata ? lub odblokować port 8084 ??

Jak dam ps -e, nie widzę żadnego procesu "tomcat", "apache" czy podobnego. Jest tylko java, której nie mogę skillować.

Nie uzywalem nigdy Tomcata z Netbeans. Standardowo wylacza sie go skryptem shutdown.sh - poszukaj w katalogu Netbeans (calusienki pakiet apache-tomcat powinien tam byc - licencja). Albo zobacz moze "netstat -atp" i ubij proces (bedzie to proces javy) sluchajacy na w/wym. porcie. Mozliwe ze w ten sposobu ubijesz tez Netbeans.

Pozdrawiam,

montresol

Dzięki. Powinno pomóc.

Montresol, ten tomcat niestety wariuje przy częstym odpalaniu projektu z netbeansa, po pewnym czasie po prostu przestaje odpowiadać. Skrypt też nic nie pomaga, spróbuję według waszych wskazówek skillować go jak znowu zdechnie.

Często zdarza mi się że apache tomcat wbudowany w netbeansa 5.0 nagle przestaje odpowiadać, nie daje nic ani próba restartu ani nic [ciach]

Musisz wziac pod uwage "5tka" to nadal beta, wiec cyrki sie moga zdarzac.. Mi np nie idzie w ogole instalka pod win32 sad.gif Uzywam od paru miesiecy nb4.1+wbudowany_tomcat bardzo intensywnie, pracuje stabilnie (poza oczywiscie bugami w moim wykonaniu wink.gif). Zero problemów!

nie mam pod reka teraz swojego systemu, ale czy "ps -aux" nie wyrzuca przypadkiem czegos takiego 'javaw "tomcat" ' jako procesu tomcata?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...