@Kamills Napisano Grudzień 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 8, 2005 Znalazłem wiele plików source czy moge je jakos zainstalować za 1 zamachem a nie przez ciągłe ./configure make make install tam jest chyba z 20 SRC i to nie najmniejszych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Grudzień 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 8, 2005 No ale dla pakietów src.rpm nie używa się ./configure/make/itp. tylko rpmbuild --rebuild. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysio Napisano Grudzień 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2005 Tu masz podpowiedź. http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic...t=0entry37105 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Kamills Napisano Grudzień 9, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2005 chodziło mi o plik source a nie src.rpm bo z rpm source nie było by problemu a tam jest wiele plików bzipem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Grudzień 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2005 Jak zwykłe źródła, to nie bardzo. Raczej będziesz musiał ręcznie po kolei. PS. Jak tak Ci się chce kompilować (mi się odechciało po kompilacji qt4 ), to się Gentoo zainteresuj ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Kamills Napisano Grudzień 9, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2005 A czemu Gentoo bo ja tylko fedorką Mandrivą Debianem Suse i Aurox sie bawiłem ale Gentoo to bendzie nowość a i czemu proponujesz mi Gentoo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Grudzień 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2005 Bo w tym systemie każdą najmniejszą aplikacje się kompiluje z portage Tutaj masz system oparty na paczkach i właśnie paczki są zalecane do instalacji nowego oprogramowania, a nie kompilacja ze źródeł. PS. Co Ty zresztą chcesz kompilowac? Nie znalazłbyś tego samegu już w paczkach? Oszczędziłbyś sobie i czasu i może... problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milan Napisano Grudzień 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2005 Żebyś przejrzał na oczy że jednak Fedora to jest przyjazny system (pozdrawiam developerów Gentoo:D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Kamills Napisano Grudzień 9, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2005 lszk jak znajdziesz mi KDE 3.5 w samych paczkach (najlepiej 1)to bendziesz dobry ja znalazłem same Source Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi