marco81 Napisano Grudzień 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2005 Witam Bardzo prosze o pomoc w instalacji karty PCMCIA pod FC2 Posiadam FC2 na Laptopie, dokupiłem karte PCMCIA - ORiNOCO 11b/g PC Card Gold 8470-WD do niego. Po instalcji karty WI-Fi w slocie PCMCIA, laptop nie widzi katy..to znaczy " no souch device" Przypuszczam, że brak sterownika lub trzeba zrestartować slot PCMCIA Próbowalem następujących poleceń lsmod - sprawdzałem czy jest sterownik orinoco, orinoco_cs nie było więc załadowałem, [ modprobe orinoco, orinoco_cs ] załadowało sie. użyłem komendy iwconfig...nic nie pokazuje brak karty ???? Prosze o jakąś wskazówke Pozdrawiam PS: Przypuszczam, albo nie te sterowniki, albo należy zrestartować slot PCMCIA - tylko jak ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faust_ Napisano Grudzień 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2005 Co z obsługą PCMCIA?? Na strone linux+ jest art o konfiguracji kart opartych własnie o ten chipset. Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi