Piotr82 Napisano Czerwiec 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2004 Zmieniłem treść posta : Nowa ->>> Jak ustawić gg (gadu gadu) w tleenx ? Zarejestrowałem się na chrome.pl , wpisałem jako jabber ustawienia i nic pisze że nie może się połączyć z jabberem. Bo żeby ustawić gg w tleenx trzeba ustawić jabbera , ale jak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanek Napisano Czerwiec 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2004 A jak udało Ci się zaistalować tleenx?? walczę z tym dzisiaj. Teraz wywaliło mi coś takiego: checking for pkg-config... /usr/bin/pkg-config checking for gnet-2.0 >= 2.0.0... Package gnet-2.0 was not found in the pkg-config search path. Perhaps you should add the directory containing `gnet-2.0.pc' to the PKG_CONFIG_PATH environment variable No package 'gnet-2.0' found gnet-2.0 znalazłem i zainstalowałem, ale że był to rpm to teraz nie wiem gdzie się to zaistalowało. W FC1 udało mi się uruchomić tleenx2 bo 3 cały czas czegoś brakowało. Jak poradziłem sobie z jedną biblioteką to brakowało drugiej, której potrzeby wcześniej nie było trzeba. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aidy Napisano Czerwiec 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2004 spróbuj APT'em - sam wtedy pouzupełnia te zależności ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanek Napisano Czerwiec 28, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2004 Aidy Niestety nie mam tleenx a apt. Jeśli masz repozytorium do apta albo yuma to wklej na forum. Ja takiego nie znalazłem. A poza tym często wyskakuje mi apt z jakimiś błendami sygnatur, ale to nie w tym wątku. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekK Napisano Lipiec 1, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2004 Tleenxa 3 na razie nie ma po co instalować nie ma tam praktycznie nic ciekawego, nawet obsługi jabbera, czy archiwum, które przecież są dostępne pod Tleenxem 2 Więc nie męcz się i skorzystaj z 'dwójki' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanek Napisano Lipiec 3, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2004 RadekK To właśnie z Tleenx2 walczę. Z 3 dałem sobie spokój już za czasów używania FC1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YareQ Napisano Lipiec 19, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2004 u mnie poszło z *.rpm wg opisu na tlen.vel.pl jedynie podczas instalacji trzeba było postąpić w następujący sposób: # rpm -Uvh --nodeps libtlen* tleenx2* no i zakładam, że oczywiści zainstalowaliście libtlen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi