ROBOT Napisano Grudzień 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2005 Witam. Mam pytanie zdaje się banalne ,ale jakoś nie moge sobie z tym poradzić. Pracuję na FC4 , środowisko GNOME. Jak ustawić by domyślnie otwierał się Xine zamiast Totem ?? Dzięki za poradę ROBERT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Grudzień 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2005 Jak masz dany np: Plik wideo to zaznacz go , nacisnij prawy przycisk myszy , otwórz Własciwosci Jak masz Własciwosci przejdz do Otwarcie za pomocą i tu możesz sobie pozmieniać wybrane aplikacje do otwarcia wideo , i dodać nową aplikacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROBOT Napisano Grudzień 11, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2005 Jak masz dany np: Plik wideo to zaznacz go , nacisnij prawy przycisk myszy , otwórz Własciwosci Jak masz Własciwosci przejdz do Otwarcie za pomocą i tu możesz sobie pozmieniać wybrane aplikacje do otwarcia wideo , i dodać nową aplikacje Dzięki za odpowiedż. Ale nie to miałem na myśli (to oczywiście wiem i tak stosuje) Natomiast mam problem z otwieraniem się serwisów niektórych sesji video (nie mogę skopiować np.linka mms z servisu wiadomości ONET) Potrzebuje tak zrobić by domyślnie otwierał się program który odtwarza strumień WMV. (np.xine,mplayer) Bo jakoś domyślny TOTEM sobie nie radzi. Dziękuje i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Grudzień 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2005 Ale nie to miałem na myśli (to oczywiście wiem i tak stosuje) Natomiast mam problem z otwieraniem się serwisów niektórych sesji video (nie mogę skopiować np.linka mms z servisu wiadomości ONET) Potrzebuje tak zrobić by domyślnie otwierał się program który odtwarza strumień WMV. (np.xine,mplayer) Bo jakoś domyślny TOTEM sobie nie radzi. Dziękuje i pozdrawiam. Radzi sobie Totem Ale zainstaluj totem-xine yum remove totem yum install totem-xine zainstaluj kodeki http://faq.fedora.pl/#browsermovies yum --enablerepo=atrpms install w32codec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROBOT Napisano Grudzień 11, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2005 Wielkie DZIKI już działa (nie miałem pojęcia ,że jest coś takiego jak TOTEM-XINE) Dzięki za pomoc i pozdrawiam już prawie ŚWIĄTECZNIE ROBERT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi