rekah Napisano Grudzień 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2005 (edytowane) mam problem z mplayerem, po instalacji nie chcial mi odpalic zadnego filmu wiec zrobilem tak jak podane tutaj. wszystko dziala cacy tylko ze jak chce wrzucic na full screen to okno mplayera sie rozszerza na cale okno no i problem w tym ze samo okno sie rozszerza bo film zostaje w 1:1. pomocy!!!!!!!!! [chwile pozniej] ok trzeba bylo wybrac gl2 zamiast x11 i dziala ....nie wiem jak wykasowac posta wiec go tak zostawie .... sorki za problem :/ Edytowane Grudzień 11, 2005 przez rekah Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gwiazdor_online Napisano Grudzień 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2005 Cały problem leży w sterowniku ekranu, jaki wybierzesz (w trubie tekstowym pisze się "-vo <sterownik>"). Z doświadczenia wiem, że na pełnym ekranie najszybciej chodzi vesa, ale miewa czasem zgrzyty, choć dość rzadko. Pod "iksami" najlepszy jest xv moim zdaniem. Też całkiem wydajny, a umożliwia skalowanie, choć u kumpla nie udało mi się na fedorze zmusić go do działania. Jeżeli masz procek zdecydowanie lepszy od mojego (Celeron 400 MHz) to zapewne spokojnie możesz oglądać na sterowniku sdl. Musisz popróbować wszystkiego i wybrać samemu Taka dygresja. Ze względu na to, że mam słabego kompa zainwestowałem w takie dystrybucje jak cinemix i movix. Tam już wszystkie sterowniki są odpowiednio skonfigurowane i żaden film się nie oparł Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi