qkash Napisano Grudzień 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2005 Witam. Jestem posiadaczem dwóch par głośników oraz pojedyńczego subwoffera. Moim celem jest podłączenie ich w taki sposób, aby można było regulować głośnością każdego z nich z poziomu systemu, tak jak to jest w Windows, np. w oprogramowaniu C-Media. Niestety moje prace w mixerach dołączonych do systemu nie przyniosły żadnych zmian. Co należy zrobić? Chodzi o VIA AC97. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
031186 Napisano Grudzień 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2005 Nie jesteś sam ja mam Audigy2 + P380 2.1 i też wszystko jest... eee... ubogie... dobrze ze chociaz suwak głośności działa xD! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abc Napisano Grudzień 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 14, 2005 z tym ubogim to bym się nie do końca zgodził. alsamixer daje mi prawie 50 różnych suwaków i przełączników chociaż akurat sterowanie pojedynczymi głośnikami jest faktycznie nienajlepsze, to sterując odpowiednio głośnością głośników przednich/tylnych/lewych/prawych (niestety zawsze chodzą parami) da się uzyskać odpowiedni efekt. natomiast ta dźwiękówka na chipsecie może faktycznie mieć dość ubogie opcje konfiguracyjne (sb audigy, 4głośniczki+sub) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi