Daniello Napisano Grudzień 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2005 Mam problem z odczytem płyt VCD w odtwarzaczu Kaffeine i nie tylko. Problem ten występuje też w innych odtwarzaczach z silnikiem Xine. Przy próbie odtworzeniu płyty VCD w Kaffeine wyskakuje błąd: Brak VCD w napędzie, lub zła ścieżka do urządzenia Czy to wina Xine?? Nie znam sie zbyt dobrze na tym silniku i nie za bardzo umiem go konfigurowac. Bardzo prosze o wskazowki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekk22 Napisano Grudzień 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 14, 2005 wydajem mi sie ze trzeba wejsc do ustawien xine i podac sciezke do urzadzenia np /dev/hdc (aby sprawdzic wpisz w oknie konsoli dmesg) mozliwe ze trzeba zmienic na pierwszej zakladce poziom zaawansowania uzytkownika z beginer na advanced (). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Grudzień 14, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 14, 2005 To nic nie dało. Dalej jest tak samo. Jakieś inne pomysły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Grudzień 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2005 Mam problem z odczytem płyt VCD w odtwarzaczu Kaffeine i nie tylko. Problem ten występuje też w innych odtwarzaczach z silnikiem Xine. Przy próbie odtworzeniu płyty VCD w Kaffeine wyskakuje błąd: Brak VCD w napędzie, lub zła ścieżka do urządzenia Czy to wina Xine?? Nie znam sie zbyt dobrze na tym silniku i nie za bardzo umiem go konfigurowac. Bardzo prosze o wskazowki Jeżeli chodzi o VCD Najlepszy (moje zdanie) silnik xine czyli xine-lib jest z freshrpms włacz repozytorium , jako root gedit /etc/yum.repos.d/freshrpms.repo zamiana enabled=0 na enabled=1 Pierwsza rzecz którą jest ważna nie można montować płyty VCD jezeli zamontujesz , nie odczytasz płyt VCD w żadnym odtwarzaczu Po zainstalowaniu xine-lib z freshrpms można stosować sztuczke odtwórz tacke napedu cd-rom , włóż płyte Nie zamykaj jej uruchom program xine lub kaffeine a on sam już uruchomi VCD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Grudzień 18, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 18, 2005 Dzięki, pomogło. Ale w sumie te pakiety z freshrpms były nie potrzebne. Po prostu chodziło o to, że na zamontowanej płycie w systemie nie da się czytać VCD. Musi po prostu być wsadzona, ale niezamontowana. Na tym polega cała filozofia, a ja się męczyłem nad tym jak głupi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi