marcYr Napisano Czerwiec 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2004 Witam, mam "spakowaną" płytkę (muzyczka) w pliku o takim rozszerzeniu xxxx.ape czym mogę to odtworzyć? Na razie obijam się o enigmatyczne pluginy do xmms ale bez rezeltatów. Podobno jest to kompresja "bezstratna" ... ale ja do tej kompresji nie mogę się dobrać... :/ Będe bardzo wdzięczny! pozdrawiam i dzięki ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar'T Napisano Czerwiec 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2004 Moze >> to << pomoze (chyba zostane raperem ). PZDRWM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Czerwiec 29, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2004 (edytowane) Próbowałem już chyba wszstkiego ... beskutecznie ... problemem okazało się to że nie mam teraz windy - ale i tak nie obeszło się bez "windowsoskiego rowiązania" ,,, mianowicie zrobiłem tak - zainstalowałem za pomocą crossa (dwa rozwiązania): 1. Winampa (+odpowiedni plugin), 2. Monkey's Audio 3.99 i ów plik przerobiłem na wav ... Tylko gdzie się podział plugin do xmms ? :/ był kiedys dostępny jak xmms-mp3 a teraz ... nic... najważniejsze że działa - wkurza mnie tylko, że musiałem sięgnąć do windowsowskiego softu pozdrawiam PS. Ar'T na Twój link tez się już natknąłem - ale wcześniej, pełny flustracji, zrobiłem co napisałem powyżej ... ale nie omieszkam sprawdzić i to rozwiązanie, Thx ================================================ Znalazłem niezwykle proste, (choć troszkę czasochłonne) rozwiązanie... aż dziw bierze, jakim to okazało się "trywialym problemem" Dla "potomnych" Mianowicie: 1. Wystarczyło ściągnąć wtyczkę do k3b - k3b-ape , 2. Utworzyć z pliku *.ape płyte audio, 3. Następnie za pomocą k3b zgrać ww. płytę audio do żądanego formatu (np. mp3 ) i tyle ... 8) Pozdrawiam PS. Jak to człowiek czasem "za bardzo się stara"... Edytowane Lipiec 1, 2004 przez marcYr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi