Daedric Napisano Grudzień 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2005 mam troche uciazliwy problem mam lacze radiowe gdzie w sieci jest filtracja po adresach MAC niedawno zmienilem karte na bardziej czula (D-Link DWL-G520) i teraz musze zmieniac jej MAC na ten ze starej karty i dochodzimy do sedna mam FC4 karta jest zainstalowana poprawnie, chcialbym aby startowala razem z systemem jednak jesli zaznacze odpowiednia opcje w managerze sieci z KDE system startuje ale karta nie dostaje ip z dhcp i trza czekac dosc dlugo zanim sie system odpali zrezygnowalem wiec z tego i zrobilem skrypt do zmiany MACa ktory odpalam recznie po uruchomieniu systemu a nastepnie wlaczam karte w tymze wlasnie managerze mysle ze opisalem to dosc jasno prosze o jakas pomoc probowalem juz szukac ale nic nie znalazlem na ten temat pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Grudzień 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2005 Witam, nie wiem czy zrozumialem, ale co stoi na przeszkodzie zeby ten Twoj skrypt odpalac automatycznie przy starcie kompa przed siecia, a nastepnie podnosic siec? To chyba zalatwilo by Twoj problem? Chyba ze nie zrozumialem i nie o to chodzi... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daedric Napisano Grudzień 17, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 17, 2005 po pierwsze mam watpliwosci co sie pierwsze uruchomi czy siec czy skrypt a po drugie nawet nie wiem jak go dodac zeby startowal razem z systemem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi