Enro Napisano Grudzień 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 18, 2005 Witam, mam na jednym dysku FC4 i XP. Podłączyłem drugi dysk z jedną partycją NTFS na primary slave i od tej pory mam takie objawy: 1. Po srarcie /restarcie/ widzę przez ok 1 min komunikat Grub loading stage2.. 2. Potem mogę wybrać system, FC4 uruchamia się normalnie i działa bez zarzutu, ale XP zaczyna się ładować i /czarny ekaran z przesuwającym się paskiem/ tak już zostaje:( Kiedyś podłączyłem uszkodzony dysk kumpla i było podobnie, tylko że wtedy reinstalacj a XP pomogła. Gruba mam w partycji Boot. Przeinstalowałem ghostem XP i nadal jest to samo. Trochę dziwne że podłączenie zwykłego dysku tak mi namieszło. Czy ktoś ma jakeiś doświadczenia lub pomysły w tej kwestii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmaestro Napisano Styczeń 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 3, 2006 z mojego doświadczenia XP najlepiej pracuje na dysku primary na aktywnej partycji Linux tego problemu nie ma.. czyli najlepiej XP włozyć na pierwszy dysk (master), niech drugi dysk (slave) z Fedorą i niech MBR dysku pierwszego wgrać gruba... bedzie dzialac bez zarzutu podobnie ma się rzczy z partycjami na dyskach ALBO TAK: http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=4513 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi