glorfi Napisano Grudzień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2005 Wlasnie update`owalem KDE do 3.5 i teraz zaraz po tym jak zniknie okienko powitalne ( procent przywracania sesji dochodzi do 100 ) system jakgdyby sie zwiesza, znikaja wszystkie ikony z pulpitu, kursor myszy porusza sie po ekranie ale nie reaguje na zadne klikniecia. I tak jest przez jakies 15-30 sek a pozniej wszystko nagle wraca do normy. Przy wczesnijeszej wersji KDE nie mialem tego problemu. Ktos moze wie jak sie tego pozbyc ?? Nie wiem czy to moze miec z tym zwiazek ale tak samo teraz zaczal wyskakiwac mi fatal error przy ladowaniu sterownikow - /lib/.../acpi-cpufreq.ko -nie znajduje takiego urzadzenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemorek Napisano Grudzień 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 25, 2005 W grub.conf (ustaw) wpisz acpi=off ,powinno pomoc.Sorry za pomylke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Grudzień 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 25, 2005 Jaki posiadasz sprzęt i czy ostatnio (np. razem z KDE) nie aktualizowałeś jądra? Mogli usunąć/zmienić obsługę Twojego sprzętu... Czy ten temat na pewno dotyczy KDE czy może jednak sprzętu? (nie wiem, czy moderator ma przenieść) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Byku Napisano Grudzień 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 30, 2005 Hmm no ja potwierdzam... Po upgradzie do Kde 3.5 mam ten error z acpi oraz 5-10 sekundowa zwieche po zaladowaniu KDE (z tym, ze u mnie ukonki i wsjo si epojawia, tyle, ze nic nie moge robic ). Ustawienie acpi-off w grub.conf nie pomaga ani troche Jakies pomyslty jeszcze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi