Skocz do zawartości

Mplayer

gordon13

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam taki problem kiedy kożystam z MPLAYERA i ustawiam dekodowanie dźwięku przez ALSE i urządzenie hw=0.1 (wcześniej działało normalnie) teraz wyskakuje mi błąd i jest no sound, albo jeżeli zmienie to default wszystko bądź tam w ostatnim zostawie Master dźwięk w niktórych filmach jest ale tak cichy że go nie słychać prawie, a co ciekawsze na tych samych ustawieniach Alsy działa mi Xine i jest ok, XMMS też dzierga normalnie i dźwięk w sytemie również. Pozostaje ten nieszczęsny Mplayer. Co zrobić smile.gif

Wyłączyłem wszystko co było możliwe i wiąż to samo nie kumam zauważyłem też ze mam zainstalowane oprócz 2 mixerów z moich kart dźwiękowych jeszcze jakieś 2 OSS Sigmatell i Relatek nie wiem skąd się wzięły może to one powodują jakieś nieścisłości... W sumie to nie mam już zielonego pojęcia co to może być kombinowałem na wiele sposobów może macie jeszcze jakieś pomysły?

zrobiłem i nic tongue.gif a tak nawiasem mówiąc troszke z innej beczki pytanie po wpisaniu komendy lspci wykrył mi 2 karte czyli mam zainstalowane 2 to dobrze, ale chciałbym 1 z nich usunąć nie fizycznie ale aby nie było jej w ogóle. Jak usunąć taki sterownik który został wkompilowany w jądro podczas instalacji.

Okej troszkę namieszałem i jestem teraz w miejscu gdzie byłem już coprawda ale to zawsze coś sprawiłem że dźwięk działa ale jest cichy i kombinowałem w opcjach GUI.config w Mplayerze ale to nic nie dało wciąż cicho gdzie moge poszperać żeby działało to normalnie w xine mam ustawienia niemal że identyczne i głos jest normalny a w tym nic... Jakie są pliki jeszcze ściśle związane z konfiguracją Mplayer? Chyba że podacie (_odrazu_ → od razu) ORT recepte nie wiem już co to może być może jakieś zainstalowane pakiety? Hmm pomyślcie co pare głów to nie jedna smile.gif A no i co do tego artsd to nie dziła.

Jak usunąć taki sterownik który został wkompilowany w jądro podczas instalacji.

Nie usuniesz, to część jądra.

ale chciałbym 1 z nich usunąć nie fizycznie ale aby nie było jej w ogóle

Tu nie kumam, o co chodzi question.gif