DziadekFCB Napisano Grudzień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2005 Witam, właśnie przesiadłem się z RH9 na Fedorę 4 i pojawił się problem. Mam kartę dźwiękową Cirrus Logic CS4614 (pod RH9 działała zaraz po instalacji) i pod FC4 dźwięk już nie działa. Jestem początkującym linuxowiczem i prosiłbym o jakiś rady w których nie ma zwrotu "komplilowć jądro" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Grudzień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2005 Zacznij od alsaconf. Możliwe że w jajku nie ma twojej karty, wtedy możesz spróbować doinstalować paczkę z obsługo tej karty:) Dobrze by było wiedzieć jaki modulik trzeba Mianowicie cs46xx, tak wynika z TEGO. Więc jąderko musi mieć taki modulik, spróbuj : modprobe -l | grep cs46xx Jeżeli się nie pokaże, to będziesz musiał rekompilnąć jądro, albo znaleźć paczkę z tym driverem Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DziadekFCB Napisano Grudzień 20, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2005 OK znalazłem na angielski forum że ten problem występuje w IBM serii T (T 20, T21, T22 , T23) wystarczy po prostu zaznaczyć wszystkie niezaznaczone opcje w alsamixer i działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Grudzień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2005 Aby uruchomic modprobe musisz byc zalogowany jako root: su - Jesli chodzi o alsaconf to pewnie trzeba by bylo zdzierac jako osobny pakiet... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi