szeroki3xl Napisano Czerwiec 28, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2004 Mam RAID 1 na zintegrowanym z plyta glowna kontrolerze. FC2 przy starcie instalatora wszystko ladnie wykrywa, ale gdy przychodzi co do partycjonowania dysku i przydzialu odpiednich partycji, widze ciagle 2 osobne dyski SATA sda i sdb... Co mam zrobic zeby zainstalowac poprawnie system w konfiguracji sprzetowej RAID 1? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x0x00 Napisano Czerwiec 28, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2004 olej sprzętowy raid ( ten dodawany do desktopowych płyt głównych i tak jest do d.., zrób raid programowy - działa super i bez problemu ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szeroki3xl Napisano Czerwiec 28, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2004 no wiesz... to musi dzialac, ja tego nie potrafie jeszcze zrobic bo jestem totalnym newbie jesli chodzi o (_linuxa_ → Linuksa) ORT, ale jak czytalem na zagranicznych forach, ludzie probuja rozwiazywac podobne problemy, ale konkretnej odpowiedzi nie znalazlem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x0x00 Napisano Czerwiec 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2004 przy instalacji fc2 wybierz 1 dysk np sda1 ( np dysk ma pojemnosc 20 GB ) zrób na nim partycję główną ( / ) i partycję wymiany nastepnie na dysku drugim zrób sam swap o takim samym rozmiarze co na dysku 1 , potem wybierz creata raid osnacz 2 dyski wtbierz raid 1 i już masz programowy raid pod fc2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi