bozio Napisano Grudzień 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 23, 2005 Witam. jestem na początku swojej przygody z bash-em i mam takie pytanie: CZy istnieje możliwość napisania w bashu skryptu który będzie działać w tle i kontrolować stan katalogu i podkatalogu. W przypadku pojawienia się nowego pliku (lub katalogu) w katalogu okreslony user będzie dostawać informację o tym. Lub w jaki inny sposób to zrobić z poziomu powłoki ? pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Grudzień 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 23, 2005 Powiedz tylko w jaki sposób sobie wyobrażasz, żeby "dostawać informację o tym." to pomyślę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klemenes Napisano Grudzień 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 23, 2005 Witam Napisac skrypt który sprawdza dany katalog a sam skrypt dać do zadań które ma wykonywac cron co jakis czas np co minute. Sam skrypt bedzie wysyłał mail do kolesia ktory ma wiedziec o zmianach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bozio Napisano Grudzień 23, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 23, 2005 Witam Napisac skrypt który sprawdza dany katalog a sam skrypt dać do zadań które ma wykonywac cron co jakis czas np co minute. Sam skrypt bedzie wysyłał mail do kolesia ktory ma wiedziec o zmianach. np. na e-mail. lub do pliku. Jeżeli do pliku to zakadam że może w przyszłości obsłużyć to innym językiem - np. apletem javy który on line by informował uzytkownika o zmianach. Tak teoretycznie zakładam W sumie to zależy mi na opisie narazie piewszego rozwiązania czyli na e-mail. Chodzi mi bardziej o opisanie składni i mechanizmów działania. Chciałbym rozumieć to co czytam. Generalnie mam jakieś podstawowe pojęcie o programowaniu (nie duze ) Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Grudzień 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 23, 2005 http://groups.google.pl/group/pl.comp.os.l...44b5e345b1e9e98 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bozio Napisano Grudzień 23, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 23, 2005 http://groups.google.pl/group/pl.comp.os.l...44b5e345b1e9e98 wielkie dzięki. Zabieram się za czytanie. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Grudzień 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 24, 2005 Pomyślałem sobie, że mogę to zrobić, ale mam jeszcze jedno pytanie. Czy Ty chcesz monitorować tylko dodanie lub usunięcie pliku, czy ma także sprawdzać daty modyfikacji? Aha, sorry, teraz zauważyłem, że piszesz, że "w przypadku dodania nowego", ok, już się zabieram za robienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bozio Napisano Grudzień 27, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2005 Pomyślałem sobie, że mogę to zrobić, ale mam jeszcze jedno pytanie. Czy Ty chcesz monitorować tylko dodanie lub usunięcie pliku, czy ma także sprawdzać daty modyfikacji? Aha, sorry, teraz zauważyłem, że piszesz, że "w przypadku dodania nowego", ok, już się zabieram za robienie W sumie to ma ułatwić jednemu userowi pracę . Żeby nie sidział i monitował czy coś się pojawia czy; tylko dostawał niusa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Grudzień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2005 Sorry, że to tyle trwa, ale niestety trochę mi brakuje czasu :/ Szkielet programu właściwie jest już zrobiony, chcę jeszcze tylko dorobić parę bajerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi