InIrudeBwoy Napisano Grudzień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2005 siema. zainstalowałem monodevelop razem z całym mono, ale mam problem z kompilacją najprostszych programów. Podam tutaj błąd: Building Solution test-gtk2 Budowanie projektu: test-gtk2 Konfiguracja: Debug Performing main compilation... Try using -pkg:gtk-sharp Try using -pkg:gtk-sharp Compilation failed: 2 error(s), 0 warnings /home/RudeBwoy/Projects/test-gtk2/MyWindow.cs(2,7): error CS0246: The type or namespace name `Gtk' could not be found. Are you missing a using directive or an assembly reference? /home/RudeBwoy/Projects/test-gtk2/MyWindow.cs(2,1): error CS0246: The type or namespace name `Gtk' could not be found. Are you missing a using directive or an assembly reference? Budowanie ukończone -- 2 błędów, 0 ostrzeżeń ------------------ Zakończone ------------------ gtk-sharp, Version=2.4.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=35e10195dab3c99f could not be found or is invalid. gdk-sharp, Version=2.4.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=35e10195dab3c99f could not be found or is invalid. glib-sharp, Version=2.4.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=35e10195dab3c99f could not be found or is invalid. glade-sharp, Version=2.4.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=35e10195dab3c99f could not be found or is invalid. pango-sharp, Version=2.4.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=35e10195dab3c99f could not be found or is invalid. Budowanie: błędów: 2, ostrzeżeń: 0. Troszke poszukałem w necie ale nadal nie mogę rozgryźć tego...czy ktos rozwiązał taki problem? podobno we wcześniejszych wersjach monodevelop nie było tego problemu. zależy mi na środowisku graficznym bo jest wygodniejsze niż tekstowe, a jeśli chciałbym użyać monodevelop w takim stanie musiałbym przeskakiwać między terminalem i monodevelop. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Grudzień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2005 brakuje ci bibliotek gtk. Jak instalowałeś mono? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Grudzień 27, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2005 nie brakuje bibliotek...mam wszystkie gtk-sharp, gtk-sharp2.0 itd.tu chodzi o to, że monodevelop nie może ich znaleźć. instalowałem przez yum, przez repo mono... ten sam program przechodzi bez błedów w konsoli kompilując go mcs. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
webon Napisano Grudzień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2005 Witam Niestety nie spotkałem się jeszcze z dobrą działającą wersją mono pod fedorą. Szukasz zamieninika do C# czy VB??? Gdyby udało Ci sie uruchomić mono do pracy będę wdzięczny za wiadomość w tej sprawie. Osobiście polecam gambasa prostota i stabilnośc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Grudzień 27, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2005 szukam czegos do c# ale na razie nie będe sie bawił tym, mam jeszcze visual studio...chciałem to zrobić w linuksie ale czas mnie goni z projektami, więc skorzystam z visuala. jedno jest pewne na bank uruchomię monodevelop, tylko w późniejszym terminie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMON Napisano Grudzień 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2005 do c# polecam anjuta szukalem juz programow ktorymi moglbym zastapic visuala i jedyna szybką i prosta metoda na przejscie jest wlasnie anjuta . probowalem mono ale niedziala probowalem eclipse z pluginem do c#(wyglada calkiem niezle) ale kurde niechcialy sie programy kompilowac jakies bledy - wiec juz odpuscilem sobie i instalnolem sobie anjute 1.3 . wyszla teraz wersja 2.0 (naprawde niezla) ale jak ci sie uda ja zkompilowac to osobiscie dam ci 100 zl nagrody i dyplom spedzilem prawie 3 dni nad uzuplenianiem zaleznosci do niej i tak poleglem - wiec anjuta 1.3 sproboj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yegorov Napisano Listopad 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 9, 2006 siema. zainstalowałem monodevelop razem z całym mono, ale mam problem z kompilacją najprostszych programów. Podam tutaj błąd: Building Solution test-gtk2 Budowanie projektu: test-gtk2 Konfiguracja: Debug Performing main compilation... Try using -pkg:gtk-sharp Try using -pkg:gtk-sharp Compilation failed: 2 error(s), 0 warnings . . . Troszke poszukałem w necie ale nadal nie mogę rozgryźć tego...czy ktos rozwiązał taki problem? podobno we wcześniejszych wersjach monodevelop nie było tego problemu. zależy mi na środowisku graficznym bo jest wygodniejsze niż tekstowe, a jeśli chciałbym użyać monodevelop w takim stanie musiałbym przeskakiwać między terminalem i monodevelop. Odpal pod root'em w konsoli: "yum install gtk-sharp2-devel". Oczywiście bez apostrofów. Powinno pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi