tombog Napisano Grudzień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2005 Dotyczy FC3, oraz FC4. Instaluję tylko konsolę i po raz kolejny nie instaluje mi się biblioteka GD. Szukałem w instalatorze jakiejś wskazówki, ale nic nie mogę znaleźć. Może zainstaluje się wraz z jakimś pakietem, ale nie wiem z jakim. Nie chcę instalować wszystkiego jak leci i nie chcę przeprowadzać po instalacji rewolucji w stylu " skompiluj jeszcze raz apacha". Zna ktoś lekarstwo na mój problem ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Grudzień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2005 A co za problem wpisać yum search gd i/lub yum provides gd a potem normalnie te paczke zainstalować? I po co kompilować, jak wszystko jest w paczkach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombog Napisano Grudzień 27, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2005 Biblioteka na dysku fizycznie jest. Raczej chodzi o jej obsługę przez PHP. Niefortunnie chyba nazwałem temat. Jeśli mógłbyś go zmienić to byłbym wdzięczny. Przepraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrew Napisano Grudzień 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2005 Czesc! Sprawdz czy masz zainstalowany odpowidni pakiet php-gd W tym pakiecie jest biblioteka gd.so (do php) oraz plik wlaczajacy ja do php: /etc/php.d/gd.ini (FC4 php5.0) Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombog Napisano Grudzień 28, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2005 Wielkie dzięki. Zainstalowanie php-gd pomogło. Phpinfo wyświetla już informacje o GD. Zniknęły komunikaty o tym, że moje php nie obsługuje blblioteki GD. Co prawda nie wyświetlają mi się jeszcze efekty GD, ale to już inny temat. Obecny został rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi