afick Napisano Grudzień 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2005 witam po dłuzszej nieobcnosci tak mnie zastanawia czy istanieje mozliwosc ustawieni w iptables takich regułek zeby eth0 kozystał sobie z 2 bram domyslnych u nas w sieci sa trzy takie bramy 1- http i cała reszta z tym zwiaznae (zwyczaje surofwanie po www ) 2 - gry online 3 - p2p i chodiz mi o takie skonfigurowanie iptables zeby mldonkey kozystał tylko i wyłacnzie z bramy o ip xxx.xxx.xxx.3 (sa przekierowane porty)a zeby miecyczasie dało sie kozystac z 1 bramiy (bez przełanczania) np firefox czy tez cos od maili kolejne moje pytanie to czy da sie zrobic tak zeby moj komp był widoczny na zewnatrz ale na bramie 1 nie na 3 ale na 1 nei mam portów a na 3 mam, bo chciałbym sobie postawic taki serwer WWW+php+mysql+ftp dla własnej www update probowałem kidys mieszac cos z no-ip.com ale cos to nie chciało działac ;( troszke to skomplikowane ale moze sie da jak cos jest niezbyt zrozumiałe to postaram sie to jakos inaczej wytłumaczyc w razie koniecznosci pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrReal Napisano Styczeń 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 3, 2006 hmm to mi sie kojarzy tylko z loadbalancing htb+sfq itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Styczeń 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 4, 2006 Jesli chodzi o konfig do 3 bram to da sie to osiagnac ale nie przy pomocy iptables tylko przy pomocy /sbin/route. Jesli chodzi o stawianie serwera to zalezy od konfiguracji bram. Jesli bramy dzialaja z NATem i oprocz twojego jest jeszcze jakis inny serwer to jest to problematyczne ... chociuaz dalo by sie zrobic przekierowanie po domenie do kompa za brama ... ale to tez w route ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi