markus Napisano Grudzień 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2005 Mam problem z systemem Sezam banku BPH na Fedorze 4 Sysytem wymaga m.in. zainstalowanej Javy. No i Java (jre-1.5.0_06-fcs zainstalowana z rpm'a ze strony Suna) niby działa elegancko, gdy loguję się do systemu to komponent podpisywania dyspozycji się ładuje. Ale gdy chcę wysłać dyspozycję przelewu czy założenia lokaty, to w okienku podglądu dyspozycji brakuje polskich liter, pokazują się jakieś krzaczki, no a w związku z tym system nie chce przyjąć dyspozycji. Java działa dobrze, sprawdzone na stronie Suna "Bubbles", polskie litery niby też - sprawdzone na stronie testu polskich znaków w apletach Javy...tylko ten przeklęty Sezam odmawia współpracy. Wydaje mi się, że problem leży gdzieś w Javie bo dzieje się tak niezależnie od użytej przeglądarki: w Mozilli 1.7.12, Firefoksie 1.0.7, Firefoksie 1.5 i Operze 8.51. Szukając w Googlu znalazłem kogoś, kto miał taki problem na forum Ubuntu, jako rozwiązanie podał "przekonfigurować umiejscowienie systemu": "dpkg-reconfigure locales"...tylko nie bardzo wiem o co chodzi i jak to się ma do Fedory. Aha, używam GNOME 2.10, jeśli to ma jakieś znaczenie Spotkał się ktoś z takim problemem i ma może jakiś pomysł? -------------- Ok. znalazłem rozwiązanie, można zamknąć temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mavik Napisano Grudzień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2005 A moze podziel sie rozwiązaniem z innymi??? To było by miłe i pomocne:) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markus Napisano Grudzień 30, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 30, 2005 W /etc/sysconfig/i18n dopisałem linijkę LC_ALL="pl_PL". Gdzies w necie było to podane jako sposób na brak polskich liter w konsoli, ale na Javę też podziałało Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi