rybok Napisano Grudzień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2005 Zamirzeam zrobić sieć radiową 4 komputerów ( ja i 3 kumpli ) i mam pytanko: Czy można podpiąć NEO pod router i jaki najlepiej kupic router aby można było zarządzać pasmem ( tzn. każdemu dać tyle kb/s ile chce) i aby morzna myło podpiąć do niego mocniejszą dookólną antene? Ile może kosztować w miare taki router? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Grudzień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2005 Ja niedawno kupiłem router+access point+modem D-Link'a DSL-G604T i jestem zadowolony. Z tym, że w opcjach nie widziałem jak narazie opcji żeby można było dla każdego ustawić limit, ale nie wykluczam, że jest coś takiego- nie wiem. Jest tylko jeden mankament- mam problem z konfiguracją Access Listy adresów MAC (na IE działa dobrze, ale przez nie bede przez to konfigurował, najwyżej będę się bawił w konfigurację przez telnet ). Aktualna cena na www.komputronik.pl to 346 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoda6886 Napisano Grudzień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2005 (_napewno_ → na pewno) ORT nie kupuj Belkina. mam juz od 2 lat ten sprzet i jest tragiczny. soft pod win dziala tylko wtedy gdy belkin jest jedynym urzadzeniem sieciowym na danym kompie + zasieg jest tragiczny. jakie sa generalnie opcje z antenami wzmacniajacymi bo o nich nie slyszalem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krajczek Napisano Grudzień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2005 Najlepiej to kupic sobie jakiegoś kompa pod serwer zrobic na nim routr .A acces pointa to polecam karty radiowe na sterownikach HostAP. Na takim sprzecie mozna wszystko zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Grudzień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2005 Najlepiej to kupic sobie jakiegoś kompa pod serwer zrobic na nim routr .A acces pointa to polecam karty radiowe na sterownikach HostAP. Na takim sprzecie mozna wszystko zrobić. Nie do końca jest to dobre rozwiązanie. Ma się największą kontrolę nad siecią ale jeśli jest to niewielka sieć, to koszty utrzymania są dużo większe niż tradycyjnego routera (opłata za energię + czas spędzony na konfiguracji i przywracaniu po ewentualnych awariach). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krajczek Napisano Grudzień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2005 To prawda ale jesli sie chce mieć duza kontrole to trzeba sie liczyc niestety z kosztami albo sprzetu albo energii potem. Kij ma zawsze dwa końce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi