Skocz do zawartości

Gajim

Stef

Rekomendowane odpowiedzi

W dniach 23 i 27 grudnia ukazały sie nowe wersje tego bardzo obiecującego komunikatora. Jednak w repozytorium Extras panuje w tym temacie cisza. Chciałbym się czegoś dowiedzieć (np. czy sa planowane uaktualnienia) na teamt planów bytności tej paczki w extras..

Piszę tutaj ponieważ jeżeli dobrze rozumiem to @Gajownik opiekuje się tą paczką.

Jednak w repozytorium Extras panuje w tym temacie cisza.

Trzeba było czytac fedora-extras-list albo fedora-test-list ;-)

Chciałbym się czegoś dowiedzieć (np. czy sa planowane uaktualnienia) na teamt planów bytności tej paczki w extras..

https://bugzilla.redhat.com/bugzilla/show_b...g.cgi?id=176614

Z przyczyn niezależnych aktualizacja nie może mieć miejsca :/ Czekam aż ktoś mi zrobi recenzję nowej zależności.

takie rzeczy to na bugzilli zgłaszaj

Święte słowa :-)

pozatym FC to nie Gentoo, tu nie wychodzą paczki "dzien po"

Dlaczego nie? Przedwczoraj wrzuciłem htop do "build systemu" i już dzisiaj jest na mirrorach tongue.gif

A tak OT, to fest jestem zabiegany i nie mam czasu na forum :/ Z aktualizacją FAQ też jestem do tyłu. Sorry...

pozatym FC to nie Gentoo, tu nie wychodzą paczki "dzien po"

Dlaczego nie? Przedwczoraj wrzuciłem htop do "build systemu" i już dzisiaj jest na mirrorach tongue.gif

realia... realia, na ogół wychodzą póżniej wink.gif

PS. A co do Htopa to pierwsza próba spaczkowania 0.6 dla KateOS 2 dni temu nie wyszła... schrzaniłem tam kilka rzeczy i musze poprawic (prawa /install,man niezgzipowany, opis wink.gif, jakies bzdury). Tez niezabardzo mam czas to się opóznia ;/ ale bedzie...

Skompiluj sobie paczke ze zrodel i bedziesz mial najnowsza wersje

Ostatnio jak usiłowałem paczkować snapszoty z cefałesa to mi się nie uruchamiały, zresztą jakbym chciał sobie wszystko kompilować to bym zainstalował Gentoo, więc proszę Ciebie bardzo ale oszczędź mi rad tego typu ok?

Co do bugzilli to zawsze mi się wydawało że jest przeznaczona do trochę innych rzeczy..

Trzeba było czytac fedora-extras-list albo fedora-test-list ;-)

Faktycznie pewnie trzeba było czytać listy jednak jak sam zauważasz czas jest dobrem ograniczonym i ciężko tak wszystko przeczytać.. ponadto ciekawość zwyciężyła u mnie z cierpliwością. tongue.gif

W każdym razie dziękuję bardzo za wyczerpującą informację.

realia... realia, na ogół wychodzą póżniej wink.gif

htop nie jest aplikacją typu "mission critical", więc nawet jakby coś, to nie będzie większego problemu. Zaraz zgłosi się deweloperowi i po sprawie. To nie kernel i nikt mi za to nie będzie wysyłał hate-maili tongue.gif

(prawa /install,man niezgzipowany,  opis wink.gif, jakies bzdury).

rpmbuild sam gzipuje maunale tongue.gif

Co do bugzilli to zawsze mi się wydawało że jest przeznaczona do trochę innych rzeczy..

Bugzilla to główny kanał kontaktu pomiędzy deweloperem a użytkownikiem. Jak coś nie działa, to wal smiało i zgłaszaj błędy :-)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...