kakiet Napisano Styczeń 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 3, 2006 Witam:) Problem ten sam co w temacie. Monitor podczas uruchamiania X-ow, zanim jeszcze sie pokaze menadzer logowania gasnie i naprzemian sie zapala:( Dla rozjasnienia sprawy przyznam sie szczeze ze bawilem sie troche sterowikami, ktore podczas instalacji "krzyczaly", ze niby nie ta wersja jadra itp..... Wkazdy bac razie okazalo sie ze "jestem bardziej uparty od sterownikow" i zainstalowalem je. Ale dzis ruszylo mnie sumienie i postanowilem wydac polecenie nvidia-installer --uinstall Po ponownym uruchoieniu komputera ekran do mnie mruga W takim razie pytanko jest takie: jak przywrucic podstawowe sterowniki, dostarczone z jadrem dla mojej karty graf. (geforce 2)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Styczeń 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 3, 2006 w /etc/X11/xorg.conf (nie pamietam, jestem teraz na windzie) odhaszuj driver="dri" (usun #) i zmien driver="nvidia" na "nv" poza tym- podstawowa zasada- ROB BACKUP PLIKOW PRZED EDYCJA ICH!!!! poza tym- podstawa- WWW.FAQ.FEDORA.PL - tam masz o instalacji sterow od nvidii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kakiet Napisano Styczeń 3, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 3, 2006 dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Styczeń 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 4, 2006 nie ma za co w koncu newbie zaczal pomagac ludziom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kakiet Napisano Styczeń 4, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 4, 2006 Ja tez nieraz... , nieraz pomagam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi