L-User Napisano Styczeń 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 6, 2006 Cienko u mnie z mplayerem. Tnie to się, zwalnia, przyspiesza...kaszana. Przeczytalem, że lepiej będzie chodził na kodekach libavcodec ( są szybsze). Mój stan wiedzy na dziś mówi tak: 1. Potrzebuję źródeł ffmpeg 2. Potrzebuję źródeł MPlayera 3. W katalogu ze źródłami kodeków "nawalam": ./configure --enable-pp --enable-mp3lame --enable-faad --enable-a52 --enable-faac --enable-gpl 4. W katalogu ze źródłami MPlayera : rm -rf libavcodec rm -rf libavformat 5. następne polecenia: cp -r /ścieżka/do/katalogu/źródeł_ffmpeg /libavcodec cp -r /ścieżka/do/katalogu/źródeł_ffmpeg /libavformat 6. W źródłach MPlayera: ./configure --enable-win32 make sudo make install Jeżeli przeglądając post mówisz do siebie:"Co on pie@#$li ! przecież to nie wypali" napisz proszę gdzie tkwi błąd. I główne pytanie :gdzie w strukturze katalogów umieścić źródła ffmpeg ,gdzie źródła MPlayera--jak nazwać katalogi z tymi źródłami? p.s. polecenia napisałem dokładnie tak jak będę wklepywał. Jeśli gdzieś brakuje kropki, kreski, ukośnika czy znaczka pocztowego ,a Ty to dostrzegłeś...już chyba wiadomo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faust_ Napisano Styczeń 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 6, 2006 Ja zawsze kompiluje mplayera tak: ./configure --enable-gui --language=pl --with-codecsdir=/usr/local/lib/codecs make make install I nie miałem żadnego problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
L-User Napisano Styczeń 6, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 6, 2006 Faust_ powiedz proszę jakie kodeki masz w usr/local/lib/codecs ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faust_ Napisano Styczeń 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2006 Essential codecs package z oficjalnej stronki mplayera. Nie napisałem jeszcze że musisz wgrać napisy do katalogu /usr/local/share/mplayer/font i skórkę do /usr/local/share/mplayer/Skin/default. Wszytsko do pobrania ze stronki mplayera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
L-User Napisano Styczeń 7, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2006 Szczerze dziękuję, za szerszą odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi