Barton Napisano Styczeń 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 6, 2006 Witam, Zacząłem instalację FC3. Sprawdziłem płytę tym narzędziem co pyta przy samym początku - testu nie przeszła (sprawdzałem tylko CD1), jednak spróbowałem instalacji. Po instalcji, przy uruchamianiu widziałem tylko artefakty. :/ Pojawiło się okno logowania - zalogowałem się. System się odpalił, ale wszystko co uruchamiam jest nie tak jak powinno. :/ Np. po uruchomieniu FF, Kadu czy dowolnego okna konfiguracji, nie widzę nic oprócz ramki okna. :/ Dopiero po najechaniu na buttona, linka, pozycji w menu itp. pojawia się ten element. Kiedy przesuwam okno, wszytsko się na siebie nakłada itp. :/ Praktycznie nic się nie da zrobić. Ten sam problem miałem na Auroxie 10.2. Przy Auroxie tak samo sprawdzałem płytę i też nie przeszła testu (zaznaczam że sumy MD5 się zgadzały). Moja grafika to Intel i810 (zintegrowana - FC3 ją normalnie wykrywa), 128 MB RAMu, Celeron 400 MHz). A np. KDE w Kubuntu 5.04 działa bez problemu. :/ Bardzo proszę o pomoc i przy okazji - czy przyczyną tego może być uszkodzona płyta (choć wydaje mi się że to przez mój CD-ROM, płyta nie przechodzi testu)? BTW. Jeśli zły dział, to uprzejmie proszę o przeniesienie. ;-) Załączam przykładowego screena: http://img216.imageshack.us/my.php?image=z...tekranu18ur.png . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
L-User Napisano Styczeń 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 6, 2006 Ja bym sprawdził płytę instalacyjną na komputerze kolegi... albo lepiej koleżanki. Bo skoro inne liny Ci się instalują. p.s. przecież FCIII nie będzie rozszerzana poza jakimiś tam łatkami bezpieczeństwa, nie lepiej zainstalować FC4 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barton Napisano Styczeń 6, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 6, 2006 Czyli to może być wina płyty? Boję się że mój nienajnowszy sprzęt ( :/ ) nie poradzi sobie z FC4 ... Załączam przykładowego screena: http://img216.imageshack.us/my.php?image=z...tekranu18ur.png . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Styczeń 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2006 Jeśli chodzi o wymagania to wsio ryba Posadzisz fluboxa czy coś w ten deseń + operę + inne mniej zasobo rzerne aplikacjie i będzie miodzio. A co do FC, to jednak sprawdź te płyty gdzieś indziej Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barton Napisano Styczeń 7, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2006 U mojego kolegi, ta sama płyta przechodzi test. :/ Próbowałem dwie płyty i żadna nie przechodzi. Czy aktualizacja systemu może coś pomóc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
L-User Napisano Styczeń 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2006 Może są jakieś komunikaty od serwera X o błędach? ( może są w systemie jakieś informacje błędów gnome?) Tak niby powinno się szukać przyczyn. Ja jednak nie znam się na grzebaniach w errorach. Pożyczyłbym czytnik CD-ROM od tego kolegi u którego płyta test przechodzi, podłączył u siebie i na nim próbował sprawdzić-zainstalować FC. Ja fedore muszę instalować z opcją: linux noprobe linux ide=nodma pierwsze od sprzętu, drugie od pamięci. Żeby sprawdzić czy instalacja jest poprawna do instalacji podał bym mało pakietów, oczywiście X i gnome tak. Taka instalacja przebiegnie szybko, i jeśli się okaże, że system nie zawiera tego błędu co wcześniej - resztę pakietów doinstalował bym z płyty dzięki : system-config-packages jeśli ten sam błąd pojawił by się w nowej instlacji poszukał bym innej płyty z FC. a jeśli i na tej instalacji, z innej płyty, pojawił by się tan sam błąd oznaczało by to, że wszystko co robiłem nie miało nic do rzeczy problemu. fachowo pomóc Ci nie potrafię. Mogę opisać tylko jak ja bym błądził w takiej sytuacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi