roninbow Napisano Styczeń 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2006 (edytowane) witam pisze new post bo zastosowalem sie już do wszystkich wskazówek jakie znalazłem na tym forum odnośnie problemów z FC4 i Win$hitem → MS Windows!!doszedłem do momentu gdzie już nikt o tym nie pisze,mianowicie skopiowalem ów plik ntldr z dysku instalacyjnego Windows(XP) ale teraz gdy wybiore DOS(Other) w Grub`ie to komp mi sie reboot i tak w kołko,chyba ze wybiore FC4...nie wiem co dalej,myslalem ze jak juz mi sie uda skopiowac ten badziew to wszystko ruszy a tu figa z makiem!! Edytowane Styczeń 8, 2006 przez gajownik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Styczeń 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2006 zaraz,zaraz napisz co robiles od poczatku... jezeli chcesz odpalic windowsa to masz tu mojego konfiga gruba, ty go wyedytuj i sprobuj odpalic... /etc/grub.conf # grub.conf generated by anaconda # # Note that you do not have to rerun grub after making changes to this file # NOTICE: You do not have a /boot partition. This means that # all kernel and initrd paths are relative to /, eg. # root (hd1,1) # kernel /boot/vmlinuz-version ro root=/dev/hde2 # initrd /boot/initrd-version.img #boot=/dev/hda default=4 timeout=3 splashimage=(hd1,1)/boot/grub/splash.xpm.gz hiddenmenu title Fedora Core (2.6.14-1.1656_FC4) root (hd1,1) kernel /boot/vmlinuz-2.6.14-1.1656_FC4 ro root=LABEL=/ rhgb quiet initrd /boot/initrd-2.6.14-1.1656_FC4.img title Bootchart logging root (hd1,1) kernel ro root=LABEL=/ rhgb init=/sbin/bootchartd quiet title Fedora Core (2.6.14-1.1653_FC4) root (hd1,1) kernel /boot/vmlinuz-2.6.14-1.1653_FC4 ro root=LABEL=/ rhgb quiet initrd /boot/initrd-2.6.14-1.1653_FC4.img title Fedora Core (2.6.14-1.1644_FC4) root (hd1,1) kernel /boot/vmlinuz-2.6.14-1.1644_FC4 ro root=LABEL=/ rhgb quiet initrd /boot/initrd-2.6.14-1.1644_FC4.img title Windows XP Pro rootnoverify (hd0,0) chainloader +1 teraz ty sprobuj su - cd /etc nano grub.conf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
**Marcin Napisano Styczeń 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 8, 2006 nie wiem co kombinujesz z tym plikiem ale pliki na płycie z windą są raczej skompresowane w cab ...spróbuj uruchomic konsole z dysku cd (zamiast instaluj dajesz napraw) i użyć polecenia 'expand' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roninbow Napisano Styczeń 9, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2006 Dobra,teraz to już pal6,powiedzcie mi tylko co mam zrobić aby ten problem nie pojawił mi sie ponownie!!!mam juz Winde(na razie tylko Winde->niestety!!!) i chce wrzucić FC4! co mam zrobić żeby nie mieć znów problemów!!!!pozdro i dzięki!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi