dextroyer Napisano Styczeń 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2006 Witam problem jest nastepujacy: Zrobilem plik smb.conf test wykazal ze jest poprawny dodalem go do poziomu 3 i 5 i uruchamia sie z systemem, wszystko bylo ok bylo mnie widac w otoczeniu i mozna bylo przegladac moje udostepnione zasoby. Dzisiaj uruchomilem komputer i nikt w sieci mnie nie widzi a jesli juz widzi to nie moze eksplorowac. Ja moge bez problemu przegladac inne komputery i widze je w sieci ( siec windows + dwie maszyny FC4 ) smb.conf wyglada tak [global] comment = dex log file = /var/log/samba/%I.log # workgroup = grupa robocza workgroup=wszyscy # opis komputera server string=X_server_FC4 # nazwa w sieci netbios name=dextroyer # adresy ktore moga sie laczyc z serwerem samba hosts deny=ALL # ukrywa pliki z '.' na poczatku hide dot files=NO # udostepnia zasoby security=SHARE # adresy ktore moga sie polaczyc hosts allow=ALL [SCREENY] comment=screeny path=/mnt/xp_d/screeny public=yes writeable=no browseable=yes guest ok=yes #============================ Share Definitions End ============================== Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoda6886 Napisano Styczeń 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2006 moze byc to probelm z encrypt passwodrs ale dziwne jesli okazaloby sie to po kilku uruchomieniach. osobiscie raz udalo mi sie wejsc na dysk dostepny pod windowsem (a na kompie byla uruchomiaona samba ((_linuks_ → Linux) ORT)) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Styczeń 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2006 # adresy ktore moga sie laczyc z serwerem samba hosts deny=ALL Nie wiem czy jestes swaidom ze powyzszy zapis zabrania wszystkim laczenia sie z twoim serwerem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi