Skocz do zawartości

Memtext86

cosmo

Rekomendowane odpowiedzi

Próbowałem memesta86 - tego z knoppixa ale jak go zapuściłem to wykonywał się coś 10 godzin a nie miałem siły więcej czekać więc go wyłączyłem. Czy on tak zawsze długo działa? Czy po prostu trzeba ustawić jakieś opcje

zrobiłem zaraz w boot: memtest i sobie leciał leciał ....

o ile moja wiedza nie jest niekompletna to on ma tak działać smile.gif. testuje stabilność systemu poprzez gruntowny i długi (nie wiem jak długi, to chyba zależy od opcji) test ramu. to dobry program do sprawdzania kości ramu.

tyle wiem, pewnie ktoś to rozwinie.

No właśnie nie mam pojęcia 10 godzin to BARDZO długo jak na test 256 + 128 ramu.

Jeżeli jest prawdą co mówi leszek (dl mnie to była by delikatni mówiąc nierozsądne) by program sięę zapętlał lol. Zawsze mnie uczyli że oprócz programów współbierznych np z ady program nie powinien się zapętlać.

No ale skoro tak to jak zobaczyć ewentualne błędy i skąd wiadomo kiedy przerwać proces testowania. U mnie leciało coś koło 10/11 godzin i nic tylk się testowało w nieskończoność.

(dl mnie to była by delikatni mówiąc nierozsądne)

http://www.sylwex.pl/~soft-worte/forum/vie...185b09d0e#14849

No ale skoro tak to jak zobaczyć ewentualne błędy i skąd wiadomo kiedy przerwać proces testowania.

Błędy wypisuje na bierząca, jak je znajdzie.

Najlepszym IMO momentem na wyłączenie jest, gdy już najdzie jakieś błedy (w przypadku uszkodzonej/ych kości). Wtedy szkoda więcej czasu, bo i tak wiadomo, że będzie wizyta w serwisie^^

Ja ostatnio testowałem pamiątki innym progsem (coś tam magic). Jak w 1-szym teście nic nie znalazł, to oznaczało, że pamiątki są dobre (trwał ~30 min). Jak miały konflikt, to już w tym 1-szym teście wywalał mase (~700) błędów.

On się chyba też zapętla, chociaż głowy uciąć nie dam.