arturek Napisano Styczeń 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2006 czemu tu jest a 16 skoro wymienilo ze 8 do updatu. 8 razy Updating (aktualizacja) 8 razy Cleanup (wykasowanie starej wersji) 8+8=16 to ilość wykonywanych operacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cosmo Napisano Styczeń 14, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2006 (edytowane) A co z tym: prawie 470 MB troche mało , na większą aktualizacje ale to już po zciągnięcu wszystkich pakietów. no cóż po yum clean all i kolejnym yum upadte sytuacja wyglądała tak czyl coraz mniej znajduje pakietów koniecznych do aktualizacji mimo że nie miało okazji ich zakyualizować bo tak jak pisałem się wywalało - WIRD!! Edytowane Styczeń 14, 2006 przez cosmo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Styczeń 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2006 ale to już po zciągnięcu wszystkich pakietów Ale pakiety też są spakowane np: lame-3.96.1-2.2.fc4.rf.i386.rpm zajmuje 505,1 KB po rozpakowaniu lame-3.96.1-2.2.fc4.rf.i386.rpm_FILES 29 elementów o całkowitym rozmiarze 1,4 MB widzisz róznice a nowsze wersje z reguły zajmują więcej miejsca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cosmo Napisano Styczeń 14, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2006 Jest jakiś sposób by sprawdić czy wszystko updatowało się poprawienie a nie zostały np jakieś zaślepki e niby jest zainstalowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Styczeń 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2006 yum update jak nic nie pobiera to wszystko zaktualizowane w 100% a co jakiś czas , za pare dni mogą być nowe aktualizacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cosmo Napisano Styczeń 15, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2006 No wię update się zakończył wobec tego ale przy starcie mam taki komunikat ... Wyszukiwanie nowego sprzętu [OK] Fatal Error inserting acpi_cpu_freq (lib/modules/2.6.14-1.1656-FC4/kernel/arch/i386/kernel/cpu/cpu_freq/acpi_cpu_freq.ko) No such device ... i dalej wszystko się uruchamia normalnie (nomoże trochę wolniej niż przed updatem). Problem ma miejsce nie zależnie od jaka na jakim startuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Styczeń 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2006 http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=7423&hl= Szukaj znajdziesz jeszcze kilka podobnych tematów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cosmo Napisano Styczeń 16, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 16, 2006 Dzięki masz rację zapędziłem się z tymi pytaniami 1.Czy lepiej dać acpi=force czy acpi=off i w którym miejscu grub.conf? 2.Czy tak zadziała poprawni dla tylko tego jądra czy dla każdego title Fedora Core (2.6.14-1.1656_FC4) root (hd0,0) kernel /boot/vmlinuz-2.6.14-1.1656_FC4 ro root=LABEL=/12 rhgb quiet initrd /boot/initrd-2.6.14-1.1656_FC4.img acpi=off 3.Czy ustawienie go na acpi=off albo acpi=force czegoś (acpi w końcu jest dość ważne) nie wyłączy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Styczeń 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 17, 2006 ja w uslugach powylaczalem jakas usluge z ACPI, oraz lm_sensors Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cosmo Napisano Styczeń 21, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2006 Jak tego dokonałeś? Gdzie to się zmienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
(BigFan)! Napisano Kwiecień 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2006 przeszukaj w menu np KDE - tam znajdziesz okienkowy program do wyłączania/włączania uslug. Jest też jakaś komenda aby wejść do tego okna... poszukaj tematów na forum dotyczących "odchudzania fedory ze zbędnych usług" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Kwiecień 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2006 Jak tego dokonałeś? Gdzie to się zmienia? Domyślny konfigurator usług w fedorze to: /usr/bin/system-config-services W Gnome kryje się pod -> Środowisko -> Administracja -> Usługi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rasp Napisano Kwiecień 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2006 Panowie ciesze się że pomagacie.. ale nie wiem czy zauważyliście że ostatni post od cosmo jest z 21.01.2006.. ciekawe czy nadal potrzebuje pomocy nie mam niczego przeciwko odpisywaniu na tak stare posty.. po prostu nie mogłem się powstrzymać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi