bart119 Napisano Styczeń 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 13, 2006 Wiatm Jestem początkującym urzytkownikiem Fedory C. 4 próbowalem zainstalować Mplayera z opisu z tego portalu http://www.fedora.pl/index.php?option=content&task=view&id=55 no i zatrzymalem się na punkcie w którym mam odpalić "w GNOME Multimedia -> Movie Player" a ja nic takiego nie widzie. Odpalajac z kąsoli gmplayer mam coś takiego bash: gmplayer: command not found nie wiem co mam teraz zrobić proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Styczeń 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 13, 2006 Weź, dodaj repa do yuma (szukaj na forum) i przez niego zainstaluj mplayera. gmplayer: command not found Poprawnie go nie zainstalowałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart119 Napisano Styczeń 13, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 13, 2006 Weź, dodaj repa do yuma (szukaj na forum) i przez niego zainstaluj mplayera. gmplayer: command not found Poprawnie go nie zainstalowałeś. Za bardzo nie wiem co to jest ten rep i jak go dodać do yum? A tak w ogóle po co jest ten rep? A na forum nie mogę na ten temat nic znaleść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Styczeń 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 13, 2006 Jak pewnie Ci wiadomo yum jest menadżeram pakietów umożliwiającym ich bezproblemową instalację w raz z zależnościami, zapraszam do : man yum Ten cały yum kożysta z tak zwanych repozytoriów pakietów. Domyślnie jest tylko kilka a co by mieć dostęp do całego oprogramowania zaleca się dodanie kilku innych, jak np. livna. Wpisz na forum w wyszukiwarce repozytoria i się wyświetli Spróbuj mplayer To chyba tyle na ten temat, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart119 Napisano Styczeń 14, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2006 Wskazówki się przydały teraz mam natępujący problem z odpaleniem gmplayer-a: MPlayer 1.0pre7try2-3.2.3 (C) 2000-2005 MPlayer Team CPU: Advanced Micro Devices Athlon MP/XP Thoroughbred (Family: 6, Stepping: 1) Detected cache-line size is 64 bytes CPUflags: MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 1 3DNow2: 1 SSE: 1 SSE2: 0 vo: X11 running at 1024x768 with depth 24 and 32 bpp (":0.0" => local display) Opening joystick device /dev/input/js0 Can't open joystick device /dev/input/js0 : No such file or directory Can't init input joystick Setting up LIRC support... mplayer: could not connect to socket mplayer: No such file or directory Failed to open LIRC support. You will not be able to use your remote control. MPlayer interrupted by signal 2 in module: unknown nie mam pojęcia o co tu chodzi zwałsza ze mplayer chodzi i odpala fimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merlin Napisano Styczeń 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2006 zobacz w pakietach w czy zainstalowales gmplayera poniewaz mogles go pominac w czasie instalacji teraz tylko musisisz go do instalowac jak cos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart119 Napisano Styczeń 15, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2006 zobacz w pakietach w czy zainstalowales gmplayera poniewaz mogles go pominac w czasie instalacji teraz tylko musisisz go do instalowac jak cos Resolving Dependencies --> Populating transaction set with selected packages. Please wait. ---> Package mplayer-gui.i386 0:1.0-0.lvn.0.30.pre7try2.4 set to be updated --> Running transaction check --> Processing Dependency: mplayer = 1.0-0.lvn.0.30.pre7try2.4 for package: mplayer-gui --> Finished Dependency Resolution Error: Missing Dependency: mplayer = 1.0-0.lvn.0.30.pre7try2.4 is needed by package mplayer-gui Podczas instalacji mplayer-gui mam teraz taki błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi