johnyk Napisano Styczeń 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 13, 2006 ... poprzez yum-a z repo dries wyskakuje mi nastepujacy komunikat: error while loading shared libraries: libmozjs.so. Dodam, ze sama biblioteka w systemie jest (/usr/lib/mozilla1.7.1-2/), yum rozwiązał zależności poprawnie a mimo to jest ten komunikat. Sytuacja niezalezna jest od tego czy pracuje na swoim czy próbuje uruchomic program na koncie root-a. Ma ktoś pomysł może co muszę zrobić by to działało? FC4/korzystajacy tylko z repo fedora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Styczeń 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 13, 2006 Skoro stara wersja działała poprawnie to wróć do niej. Odinstaluj nową wersję, a jak pojawi się w livnie lub u daga to zaktualizuj. Z tego co kiedyś czytałem, paczki repo dries "mieszaja" w systemie. Prawdopodobnie miało to miejsce w Twoim przypadku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Styczeń 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2006 działa nowe gxine-0.5.3-1.2.fc4.rf nic sie nie miesza bo jest tylko w dries i to od niedawna a starszych wersji nie ma sprawdz jaką masz wersje mozilli rpm -qa |grep mozilla zainstalowana u mnie to mozilla-1.7.12-1.5.1 jako root (su -) gedit /etc/ld.so.conf lub innym edytorem dopisz /usr/lib/mozilla-1.7.12 i jak to zrobisz wykonaj ldconfig Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Styczeń 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2006 działa nowe gxine-0.5.3-1.2.fc4.rf nic sie nie miesza bo jest tylko w dries http://rpm.pbone.net/index.php3?stat=26&di...fc4.rf.i386.rpm Freshrpms też go posiada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Styczeń 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2006 a guzik z pętelką nieudolnie sprawdzasz tylko dries ftp://ftp.freshrpms.net/pub/dag/dries/packages/gxine/fc4-i386/gxine-0.5.3-1.2.fc4.rf.i386.rpm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Styczeń 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2006 a guzik z pętelką nieudolnie sprawdzasz tylko dries ftp://ftp.freshrpms.net/pub/dag/dries/packages/gxine/fc4-i386/gxine-0.5.3-1.2.fc4.rf.i386.rpm Faktycznie, zasugerowałem się serwerem fresh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnyk Napisano Styczeń 14, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2006 działa nowe gxine-0.5.3-1.2.fc4.rf nic sie nie miesza bo jest tylko w dries i to od niedawna a starszych wersji nie ma sprawdz jaką masz wersje mozilli rpm -qa |grep mozilla zainstalowana u mnie to mozilla-1.7.12-1.5.1 jako root (su -) gedit /etc/ld.so.conf lub innym edytorem dopisz /usr/lib/mozilla-1.7.12 i jak to zrobisz wykonaj ldconfig Dziekuje Szanownemu Panu- dziala!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi