yoda6886 Napisano Styczeń 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2006 czy da sie bootowac (_linuxa_ → Linuksa) ORT z pendriva podpietego pod usb, jesli nie mam takiej mozliwosci w biosie. jak w takim wypadku skonfigurowac gruba? wiem ze w lilo nie jest to mozliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Styczeń 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2006 podepnę sie i poczekam na jakieś odpowiedzi bo zassałem dsl i chciałbym go odpalić właśnie z pamięci flash Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_fox Napisano Styczeń 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2006 podepnę sie i poczekam na jakieś odpowiedzi bo zassałem dsl i chciałbym go odpalić właśnie z pamięci flash a to to co ftp://ibiblio.org/pub/Linux/distributions...e_usbhdd.tar.gz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoda6886 Napisano Styczeń 15, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2006 swoja droga jak nazywa sie port usb pod linuksem? no bo hdd to np. hda1 etc.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_fox Napisano Styczeń 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2006 swoja droga jak nazywa sie port usb pod linuksem? no bo hdd to np. hda1 etc.. Nazywa się USB. A dyski USB montowane są zwyczajowo jak SDxY x = a,b,c,d,e ...... Y = 1,2,3,4,5 ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Styczeń 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 17, 2006 gwoli ścisłości: standardowo porty szeregowe komunikacyjne sa widoczne jako /dev/ttyUSB0, /dev/ttyUSB1, /dev/ttyUSB2 itede... dopiero urzadzenia typu pendrive i po zaladowaniu odpowiednich modulow obsługi usb-diskow sa widoczne jako /dev/sdaX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi