lszk Napisano Lipiec 4, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 4, 2004 Zainstalował się bez problemów, lecz do menu dodała się tylko ikona Device Detectora, która służy na win do automatycznego ruchamiania płyte umieszczonych w cdku. NA winie ma ona ikona w tray'u i po kliknięciu RMB można było ACDSee uruchomić. Na Fedorce po kliknięciu na tego detectora, na pasku jest tylko pasek Wine-Systray i nie można nic innego zrobić. No i teraz mój problem - jak uruchomić ten program z konsoli - co wpisać. Np. abym mógł uruchomić CrossOver'a, to musze wpisać w konsoli /opt/cxoffice/bin/cxsetup i właśnie o coś takiego mi chodzi. Wydaje mi się, że oże ta komenda wyglądać w następujący sposób - ACDSee6.exe /opt/cxoffice/bin/x , ale nie wiem czy dobrze rozumuje i co należałoby wstawić zamiast x. W końcu jest to plik exe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tidnab Napisano Lipiec 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2004 raczej cos takiego: /opt/cxoffice/bin/wine" --workdir "C:////Program Files////Adobe////Photoshop 7.0" --check --cx-app "C:////Program Files////Adobe////Photoshop 7.0////Photoshop.exe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Lipiec 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2004 /opt/cxoffice/bin/wine... Iszk potrzebuje komendy do crossover'a a nie do wine. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi