RafalN Napisano Styczeń 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 16, 2006 Witam. Ostatnio chciałem zainstalować Linuksa Fedora Core 4. Miałem zamiar ściągnąć z serwera ftp://sunsite.icm.edu.pl. I gdy znajduję odpowiedni obraz płyty (FC4-x86_64-DVD.iso) zaczynają się problemy. Wielkość pliku w przeglądarce jest ujemna, a gdy sciągam zawsze przestaje na ok. 2GB. Czy ktoś wie jak mogę to sciągnąć? Korzystam z Mozilla Firefox 1.5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Styczeń 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 16, 2006 Uzyj torrenta i nie sciagaj (nie zapisuj) na partycje FAT... BTW - za 2 miesiace bedzie finalna "piatka", moze warto zaczekac?... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalN Napisano Styczeń 16, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 16, 2006 Mam partycje NTFS, a poza tym FAT32 ma ograniczenie do 4GB (Fedora ma 2,7GB). Na torrencie mam wolne transfery, a na FTP są rzędu 1500-3000KB/s. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Styczeń 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 16, 2006 Na torrencie mam wolne transfery, a na FTP są rzędu 1500-3000KB/s. Ładna prędkość. Do FTP użyj jakiegoś klienta (np. AceFTP), przeglądarka może sobie nie radzić z tak dużym plikiem, podobnie programy do pobierania (DAP czy Flash Get). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Styczeń 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 16, 2006 Moze masz za wolny dysk i nie nadaza z zapisywaniem pobieranych danych? ;-) Przy tej predkosci pobierania niespelna 3-Gigowy obraz sciagasz w jakies 16 minut... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Styczeń 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2006 Spróbuj wget'em. To dobry downloader. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Styczeń 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2006 Ja zawsze sciagam wgetem, a potem sprawdzam plik. Jeśli się nie zgadza, topalam bittorrenta, a on sprawdza plik fragmentarycznie - sciaga tylko fragmenty zle sciagniete. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudyka Napisano Styczeń 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2006 A ja polecam klijenta ftp FlashFXP moim zdaniem przypadł mi do gustu i pracuje się z nim bdb.. Drugim bdb choć nie super fajnym jest Total Commander 6.xx wersja (_niewiem_ → nie wiem) ORT dokładnie jaka bo zawsze co jakiś czas wychodza nowsze wersję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi