bisz Napisano Styczeń 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2006 chce sobie wykonac jakeis obliczenia symboliczne (moiwac po polsku na literkach) jak np policzenie całki , noi ogolniep przy kazdym innym odwolaniu sie do pakietu symbolic math toolbox mam takowy komunikat w programie : >> diff(x^2) Unable to load mex file: /mat/toolbox/symbolic/maplemex.mexglx. /mat/bin/glnx86/libmaple.so: symbol errno, version GLIBC_2.0 not defined in file libc.so.6 with link time reference ??? Invalid MEX-file '/mat/toolbox/symbolic/maplemex.mexglx': . Error in ==> <a href="error:/mat/toolbox/symbolic/maple.m,104,1">maple at 104</a> [result,status] = maplemex(statement); Error in ==> <a href="error:/mat/toolbox/symbolic/@sym/maple.m,85,1">sym.maple at 85</a> [result,status] = maple(statement); Error in ==> <a href="error:/mat/toolbox/symbolic/@sym/mpower.m,17,1">sym.mpower at 17</a> B = maple(A,'^',p); czy ktos ma pomysł w czym moze tkwić problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
webon Napisano Styczeń 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2006 Jedyne co moge doradzić to sprawdzenie czy sciezki ktore pokazales są poprawne. Update calego systemu i oczywiscie googlowanie. Sprawdz wersje bibliotek ktore tutaj sa czy są odpowiednie. Unable to load mex file: /mat/toolbox/symbolic/maplemex.mexglx. /mat/bin/glnx86/libmaple.so: symbol errno, version GLIBC_2.0 not defined in file libc.so.6 with link time reference powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bisz Napisano Styczeń 18, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2006 pewien znajomy mistrz doradził mi polecenie export LD_ASSUME_KERNEL=2.4.0 przed uzyciem matlaba, ku memu zdziwieniu pomogło, uradowany wyszedlem sobie z domu na miasto, wrocilem odpalam matlaba z uzyciem tej komendy przed tem i mam takie cos tym razem : [marekd@marek glnx86]$ ./MATLAB ./MATLAB: error while loading shared libraries: /mat/bin/glnx86/libmwcolamd.so: cannot restore segment prot after reloc: Permission denied [marekd@marek glnx86]$ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
webon Napisano Styczeń 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 19, 2006 NIetstete nie jestesm w stanie pomoc. Ale sprawdził bym uprawnienia katalogu czy mam prawo do odczytu i zapisu oraz samej biblioteki /mat/bin/glnx86/libmwcolamd.so: JAK cos nie zadziala zainstaluj jeszcze raz matlaba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bisz Napisano Styczeń 22, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2006 pomogła komenda setenforce 0 co kolwiek mialaby znaczyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
webon Napisano Styczeń 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2006 Witam a z jakiego zrodla czerpiesz informacje? Bo widze ze udalo Ci sie to uruchomić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi