Skocz do zawartości

Pewien Problem Podczas Uzytkowania Matlaba7

bisz

Rekomendowane odpowiedzi

chce sobie wykonac jakeis obliczenia symboliczne (moiwac po polsku na literkach) jak np policzenie całki , noi ogolniep przy kazdym innym odwolaniu sie do pakietu symbolic math toolbox mam takowy komunikat w programie :

>> diff(x^2)

Unable to load mex file: /mat/toolbox/symbolic/maplemex.mexglx.

/mat/bin/glnx86/libmaple.so: symbol errno, version GLIBC_2.0 not defined in file libc.so.6 with link time reference

??? Invalid MEX-file '/mat/toolbox/symbolic/maplemex.mexglx': .

Error in ==> <a href="error:/mat/toolbox/symbolic/maple.m,104,1">maple at 104</a>

[result,status] = maplemex(statement);

Error in ==> <a href="error:/mat/toolbox/symbolic/@sym/maple.m,85,1">sym.maple at 85</a>

[result,status] = maple(statement);

Error in ==> <a href="error:/mat/toolbox/symbolic/@sym/mpower.m,17,1">sym.mpower at 17</a>

B = maple(A,'^',p);

czy ktos ma pomysł w czym moze tkwić problem.

Jedyne co moge doradzić to sprawdzenie czy sciezki ktore pokazales są poprawne. Update calego systemu i oczywiscie googlowanie. Sprawdz wersje bibliotek ktore tutaj sa czy są odpowiednie.

Unable to load mex file: /mat/toolbox/symbolic/maplemex.mexglx.

/mat/bin/glnx86/libmaple.so: symbol errno, version GLIBC_2.0 not defined in file libc.so.6 with link time reference

powodzenia

pewien znajomy mistrz doradził mi polecenie export LD_ASSUME_KERNEL=2.4.0 przed uzyciem matlaba, ku memu zdziwieniu pomogło, uradowany wyszedlem sobie z domu na miasto, wrocilem odpalam matlaba z uzyciem tej komendy przed tem i mam takie cos tym razem :

[marekd@marek glnx86]$ ./MATLAB

./MATLAB: error while loading shared libraries: /mat/bin/glnx86/libmwcolamd.so: cannot restore segment prot after reloc: Permission denied

[marekd@marek glnx86]$

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...