pwak Napisano Styczeń 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 19, 2006 Witam wszytskich ! korzystam z systemu dźwiękowego alsa i nie mogę jednocześnie odtwarzać dżwięku z przeglądarki i amaroka. O skype mogę już zapomnieć, bo domaga się bezpośredniego dostępu do dsp. Jedyna działająca kombinacja to kadu ( posiada własną wtyczkę) i amarok ( także posiada własną wtyczkę ). A co z resztą ? Jeśli macie jakieś pomysły będę wdzięczny ! Mój plik asound.conf : # Generated by system-config-soundcard, do not edit by hand #defaults.pcm.card 0 #defaults.pcm.card 0 # cat ~/.asoundrc # our ICE1712 dmix: pcm.ossmix { type dmix ipc_key 1024 slave { pcm "hw:0,0" period_time 0 period_size 1024 buffer_size 4096 # buffer size < 6653, but pow(x, 2) rate 44100 # we want to play CDs only } bindings { 0 0 1 1 } } # Everything shall be dmixed, so redefine "default": pcm.!default { type plug slave.pcm "ossmix" } # /dev/sequencer (recording doesn't work yet) # /dev/sequencer2 # OSS via aoss should d(mix)stroyed: pcm.dsp0 { type plug slave.pcm "ossmix" } ctl.mixer0 { type hw card 0 } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Styczeń 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 19, 2006 Może TO Ci pomoże Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sanczo Napisano Styczeń 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 20, 2006 pwak Jak rozwiążesz problem opisz rozwiązanie, nie mam dzisiaj ochoty dłubać w alsie a z dobrych gotowych rozwiązań chętnie sobie zaczerpnę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Styczeń 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 20, 2006 ja tez nie chcialem sie bawic z alsa dlatego kupilem SB Live! 5.1 digital za 50 zeta podczas tych wakacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi