Daniello Napisano Styczeń 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 19, 2006 Już nie mogę się doczekać na nową wersję Fedorki. Tylko nurtuje mnie jedno pytanie. Czy będę musiał robić reinstalkę całego systemu (stracę wszystkie dane!!), czy będę mógł sobie uaktualnić np. yumem ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookash_x Napisano Styczeń 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 19, 2006 dokladnie nie wiem ale skoro dało sie zrobić upgrade z 3 na 4 (u mnie poszło bez problemu) to sądze ze z 4 na 5 też będzie taka możliwość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Styczeń 19, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 19, 2006 A czym uaktualniałeś ?? Yum'em czy Red Hat Network ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_fox Napisano Styczeń 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 19, 2006 A czym uaktualniałeś ?? Yum'em czy Red Hat Network ?? Pyt.: Czy up2date jeszcze działa? Odp.: Tak, ale już nie używa Red Hat Network (RHN). (Program dalej ściąga pliki z serwerów Red Hata, tyle, że nie możesz używać funkcji dostępnych w Red Hat Network). W Fedorze do aktualizacji systemu lepiej jest jednak używać programu yum niż up2date. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Styczeń 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 19, 2006 Tylko nurtuje mnie jedno pytanie. Czy będę musiał robić reinstalkę całego systemu (stracę wszystkie dane!!), czy będę mógł sobie uaktualnić np. yumem ?? ee? Przeciez jak masz oddzielna partycje /home od "/" to wszystko jest OK. Formatujesz przed instalka FC5 tylko "/" i instalujesz na czysto. Wiekszosc ustawien (~/.kadu , ~/.opera) zostanie zachowana, tak samo jak dane prywatne z /home. Czasami oplaca sie na czysto zainstalowac system... ale jak masz porzadek w swoim FC4 (zadnych kompilowanych recznie programow systemowych, tylko zalecane repozytoria bez roblemow z zaleznosciami, bez "dziwnych" repo lub trefnych .rpmow instalowanych z parametrem --force) to bedziesz mogl smialo zupdatowac FC4 do FC5 wkladajac plytki do cdromu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Styczeń 19, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 19, 2006 Ja jeszcze mam odzielną part. na /usr, w takim razie chyba nie muszę się niczego obawiać ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookash_x Napisano Styczeń 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 20, 2006 A czym uaktualniałeś ?? Yum'em czy Red Hat Network ?? yum`em oczywiście gdzies znalazłem FAQ ale nie pamiętam juz gdzie to było, ale z tego co pamiętam to był chyba oficjalny FAQ dotyczacy upgrade`u fc3 na fc4 ok znalazłem http://fedoraproject.org/wiki/YumUpgradeFaq i jeszcze zobacz tu: http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=5218 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi