orion1712 Napisano Styczeń 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 19, 2006 Mam cyrk z instalacją mozilla-j2re-1.4.2-11.1.fc3.rf.i586 #rpm -ivh j2re-1_4_2_10-linux-i586.rpm Przygotowywanie... ########################################### [100%] pakiet j2re-1.4.2_10-fcs jest już zainstalowany # rpm -ivh mozilla-j2re-1.4.2-11.1.fc3.rf.i586.rpm ostrzeżenie: mozilla-j2re-1.4.2-11.1.fc3.rf.i586.rpm: Nagłówek Sygnatura V3 DSA: NOKEY, key ID 6b8d79e6 błąd: Niespełnione zależności: j2re = 1.4.2 jest wymagany przez mozilla-j2re-1.4.2-11.1.fc3.rf.i586 tylko nie wiem dlaczego? Jeden menedżer pakietów i sam sobie przeczy Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Styczeń 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 19, 2006 Różne takie dziwne rzeczy sie czasem dzieją - nie mam pojęcia dlaczego. Moze to skromna rada, ale zazwyczaj pomaga odinstalowanie i ponowne zainstalowanie PO KOLEI. Najlepiej przez polecenia yum a nie rpm. U mnie był cyrk z instalacją GNU Gadu. Najpierw spróbuj yum remove j2re (tylko nie wiem co konkretnie ) Tylko to mi przychodzi do głowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Styczeń 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 19, 2006 jeśli lubisz ryzyko to spróbuj nie zalecanej metody, a mianowicie (_urzyć_ → użyć) ORT polecenia rpm --nodeps nazwa_pakietu ta opcja pomija sprawdzanie zależności podczas instalowania lub uaktualniania pakietów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Styczeń 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 19, 2006 a skąd masz te pliki? mozilla-j2re-1.4.2-11.1.fc3.rf.i586 ten wygląda na repozytorium dag. tak mi przynajmniej wyświtlił google. a ten drugi skąd jest? nie należy mieszać repozytorium bo może to spowodować problemy z zależnościami...radzą żeby nie mieszać livna z freshrpms, newrpms, atrpms lub dag. w swoim ssytemie miałem problem z libdvdcss właśnie przez to że wymieszałem repo ale rpm -e pomogło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Styczeń 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 20, 2006 Wydaj polecenie: rpm -q --qf '%{name}\n' j2re-1.4.2_10-fcs A następnie: rpm -q --qf '%{version}\n' j2re-1.4.2_10-fcs A tak poza tym, to jak już ostatnio pisałem w poście na temat Javy, zalecana jest instalacja wersji z jpackage.org lub z Suna (tarball). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi