Matju Napisano Styczeń 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 19, 2006 Witam, normalnie jestem fedorowcem, ale padł mi ostatnio dysk i teraz dysponuje tylko 2 GB dyskiem, mój komputer jest routerem programowym na cały blok i zawsze był włączony, w tym m.in. upatruje przyczynę padu dysku . Ale teraz do rzeczy, zainstalowałem debiana i co jakiś czas się wiesza. Nie mam pojęcia jaka jest przyczyna, dzieje sie to co ok godzinę dwie, Szukałem w linux howtu i linux faq itp, ale nigdzie nie znalazłem jakiegoś fajnego opisu jak czytać logi i w których szukać co się tak naprawdę dzieje. Po prostu zwis ... zero reakcji na mysz i klawiature i maskarada przestaje działać . Jeżeli ktoś jest w stanie pomóc będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Styczeń 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2006 Logi są w /var/log. Jesteś pewien, zę oprócz dysku nie padło coś jeszcze? Przykładowo pamięć? Swapa system widzi? Zrobiłeś gruntowny upgrade systemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matju Napisano Styczeń 22, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2006 Wiem ze logi sa w /var/log ale nie wiem w ktorych plikach i czego szuakc . Nie zrobilem upgrade systemu bo nie mam miejsca na dysku na to . Co do innego sprzętu to nie jestem pewny czy coś jeszcze nie padło. Jak dostane dysk z gwarancji to się dowiem . Dzięki za zainteresowanie i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi