ambro Napisano Lipiec 5, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2004 witam, temat juz poruszany - przeczytalem wiekszosc postow na temat, ktore udalo mi sie znalezc - ale w zadnym nie znalazlem rozwiazania Mam SBLive Platinum podlaczona Digital-dinem i cinchem spdif do zestawu Creative DTT2500 digital. Oprocz tego jest sobie na plycie jeszcze zintegrowana AC97. Zainstalowalem sobie FC2. Po instalacji, podczas pierwszego uruchomienia (wstepnej konfiguracji) Kudzu wykryl obie karty - test dzwieku na sblive bylo slychac znakomicie, z uwzglednieniem kanalow (zdajsie po kolei prawy-lewy-centralny). Niestety po pelnym wystartowaniu dzwieku juz nie bylo Dalej wykrywa obie karty ale test nie dziala. Zrobilem to co wyciagnalem z innych postow: sprawdzilem w alsamixer czy zaden kanal nie jest wyciszony. te co nie powinny byc wyciszone - podciagnalem suwakiem do 74 czyli tak jak kanal 'master'. ciagle nic. Wylaczylem w biosie karte ac97 - przy starcie kudzu to wykryl i polecilem mu usunac jej konfiguracje (zostawiajac tylko sblive). bez efektu. uwaga - poszperalem, i generalnie dzwiek dziala, ale tylko na tradycyjnym wyjsciu (mini-jack). W alsamixer pozycja "Digital/Analog jack" jest wylaczona (prawdopodobnie tedy mozna pobudzic digital -dina) i nie mam pojecia jak ja wlaczyc macie jakis pomysl? pozdrawiam - ambro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi