zabezpieczeniowiec Napisano Styczeń 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2006 Cześć Używam FC4 . Ostatnio przed sesją żony przeglądaliśmy wiele materiałow z zajęć w MS Word i MS Excel . Normalnie otwieraliśmy te dokumenty w Openoffice 2.0 . Były wątpliwości czy wszystko jest pokazywane . Stwierdziłem że najlepiej będzie użyć oryginalny MS Word Viewer i żeby już się nie przełączać na Windows to próbowałem uruchomić go pod Wine . Dla emulacji Windowsa 98 nie udało się uruchomić - miała być nowsza wersja MS Windows . Dla Windows XP instalacja doszła tylko do pewnego momentu i została przerwana przez instalator . W katalogu .wine znalazłem wordview.exe . Udało się go uruchomić ale nie pracuje stabilnie . Albo się zawiesza albo nie można przeglądać katalogów do otwarcia pliku . Z MS Excel Viewerem było podobnie z tym że ten nawet po nieudanej instalacji działał podobnie . Próbowałem vmWare ale robi błędy przy przetwarzaniu dokumentu i nie jest wygodny do użycia .wvWare Może ktoś uruchamiał MS Word Viewera pod WINE i zna problem . Marcin Palczewski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Styczeń 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2006 Ja odpalałem całgo office'a xp, ale nie na wine, tylko na cross over'ze. Chodziło nawet dobrze. Może spróbuj na nim z tym viewerem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_fox Napisano Styczeń 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2006 Może spróbuj tego: word viewer 97 Jak podejrzewam starasz się zainstalować tą wersję 2003 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabezpieczeniowiec Napisano Styczeń 25, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2006 Niestety Wordviewer97 nie chce pracować przy emulacji Windows 2000 i XP , a przy 95,98,ME zawisa na półgodziny " Searching installed components " po czym widzę okienko z komunikatem "aplikacja nie odpowiada - wymuś zakończenie". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi