San Napisano Styczeń 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2006 Witam! ja znowu w poszukiwaniu odpowiedniej dystrybucji dla moich chorych fantazji potrzebuję linuksa który będzie występował w roli routera. wymagania mam nie małe: - bezpieczeństwo (mam zew. IP) - minimalne wymagania (jak bym podał, co to za komputer to się byście uśmiali :]) - łatwy w konfiguracji (najlepiej jak by można było go konfigurować z komputera podłączonego do sieci) - mieści się na flopie(/ach) to chyba wszystko jeszcze super by było jakby było coś takiego że można ustawić że port np. x:90 prowadził do 192.xx.xx.01:90 a x:91 do 192.xx.xx.02:90 byłbym wielce wdzięczny za pomoc. chociaż nazwy distro proponowane, a ja już sam sprawdzę czy mi pasuje Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Styczeń 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2006 Gdzieś kiedyś czytałem o Fresco (coś takiego to było). Na dyskietce się mieściło i można nim stworzyć router (artykuł dotyczył neostrady). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziemia Napisano Styczeń 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2006 Gdzieś kiedyś czytałem o Fresco chyba Freesco. Miesci sie na dyskietce i działa całkiem całkiem: http://www.freesco.pl/index.php I jeszcze cos większego jakieś 50 MB na dysku ale wiecej możliwości (ja ma na tym 2 routery neo i DSL): http://nnd.freesco.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Styczeń 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2006 Gdzieś kiedyś czytałem o Fresco chyba Freesco. Miesci sie na dyskietce i działa całkiem całkiem: http://www.freesco.pl/index.php Wybacz, literówka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gwiazdor_online Napisano Styczeń 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2006 Jeśli jednak coś wieęcej niż na flopie, to Slack jest de best Stabilny i przystosowany do pracy na maszynach o bardzo okrojonych prarametrach sprzętowych (kilka miesięcy temu zainstalowałem na kompie P100MHz i 16MB RAM jak ruter, i hula aż miło, a nawet serwery www i ssh chodza ) Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
San Napisano Styczeń 29, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2006 (kilka miesięcy temu zainstalowałem na kompie P100MHz i 16MB RAM jak ruter, i hula aż miło, a nawet serwery www i ssh chodza) (_na prawdę_ → naprawdę) ORT uważasz że to słaby komp :] dzięki wszyskim, znalazłem tego FreeSCO pomimo literówki i wygląda toto całkie fajnie. na razie FeasyPL. zobaczymy jak będzie chodziło. dzięki jeszcze raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi